Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

Speltillbehör Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


JULKLAPPSTIPS!
Järnek

Det börjar bli dags att fundera på årets julklappar. Till din hjälp har Seriebörsen sammanställt en sida med nya och gamla butiksfavoriter. Sidan uppdaterad 2017-12-21.

OBS! Kan du inte besöka butiken bör du göra din beställning senast den 15 december för att ge posten en chans att leverera klapparna före jul! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Kika gärna på beställningsvillkoren.

P.S Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler julklappsidéer! D.S.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar

Linda och Valentin: Ett hyllningsalbum

Linda och Valentin: Ett hyllningsalbum

Femtio år efter Linda och Valentins första framträdande i serietidningen Pilote har en rad franska, svenska och danska serieskapare fått chansen att göra sina egna personliga hyllningar till serien och dess upphovsmän. Infallsvinklarna är lika många som antalet medverkande och bidragen är omväxlande lekfulla, poetiska, skämtsamma, underfundiga och vemodiga. I albumet ingår också en intervju med Jean-Claude Mézières och Pierre Christin där de ser tillbaka på seriens tillkomst och utveckling. Vi får också ett smakprov på deras kommande album, Minnen från framtiden 2.
Inbunden. På svenska.

280:-

 

The Walking Dead: Here's Negan!

Vare sig du följt tv-serien eller läst seriealbumen har du säkerligen stött på den hemske Negan och hans taggiga basebollträ Lucille. Men vem var han innan samhället bröt samman och alla zombies dök upp? I det här albumet får du veta. Om du vågar.
Inbunden. På engelska.

200:-

The Walking Dead: Here's Negan!

 
Bone - 20th Anniversary Collector's Box Set

Bone - 20th Anniversary Collector's Box Set

Lagom till Bones tjugoårsjubileum gav Jeff Smith ut denna fantastiska Bone-box. Innehåller, bland annat, hela Bone-serien i färg i en hårdpärmsvolym (1344 sidor tjock!), metallfigurer av de tre Bone-kusinerna, ett signerat och numrerat färgtryck, ett guldpläterat (22 karat) mynt och en dokumentär på DVD om Jeff Smith och Bone. Allt förpackat i en läcker lackröd box med magnetlås.

Julpris 2400:- (har kostat 3000:-)

 

The Legend of Zelda Box Set

Nintendospelet The Legend of Zelda är en klassiker, och nu kan du läsa mangaversionen! Denna box samlar alla tio volymerna av mangan The Legend of Zelda. Innehåller Ocarina of Time (part 1 & 2), Majora's Mask, Four Swords (part 1 & 2), Oracle of Seasons, Oracle of Ages, The Minish Cap, A Link to the Past och Phantom Hourglass.
På engelska.

760:-

 


  The Legend of Zelda Box Set

 

Strangers in Paradise omnibus

Strangers in Paradise - omnibus boxed set

Två tjejer, Francine och Katchoo. En kille, David. Tre vänner vars vänskap prövas till det yttersta när en av dem visar sig ha ett väldigt mörkt förflutet. En serie om hemligheter, hopp, svek, vänskap, kärlek och hat. Samt massor av humor. Snyggt tecknad är den också.

Nu kan du köpa hela serien samlad i två stora volymer som kommer i en tjusig box. Ett exklusivt tryck medföljer utan kostnad. Totalt 2128 sidor. På engelska.

800:-

 

 
 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Bezzerwizzer

Sveriges stora frågespel i en ny utgåva med 3 000 nya frågor och en ny W(rite)-bricka, som gör det ännu roligare att spela i lag!
Bezzerwizzer är ett kunskapsspel där både allmänbildning och taktik avgör vem som vinner. Frågorna är uppdelade på 20 olika kategorier och du kan själv påverka vilka frågor du ska få besvara. Under spelets gång får du även använda ditt taktiska sinne för att göra det svårare för dina motståndare. Du kan stjäla deras favoritkategorier eller vara en Bezzerwizzer som svarar på frågorna som de inte klarar av själva. Men kom ihåg att de kan göra detsamma mot dig!
Regler på svenska. För 2 eller fler spelare från 15 år.

480:-

Bezzerwizzer

 

Exeo Duo

Exeo Duo

Exeo Duo är ett abstrakt strategispel från det prisbelönta Åby-baserade företaget BRIGHT of Sweden, skapare till fjolårets succé Geometry Strategy.
I Exeo Duo tävlar två spelare om att gå ut med sina åtta pjäser, varav fyra finns på spelplanens ena halva och fyra på den andra. Pjäserna kan bara gå ut parvis på vissa rutor. När det är en spelares runda kan denne antingen flytta två av sina pjäser (en på vardera planhalvan) eller flytta bort en av motståndarens pjäser.
Låter det komplicerat? Eller kanske för enkelt? Kom till butiken och provspela!
Svenska regler. För 2 spelare från 12 år.

280:-

 

The Godfather: Corleone's Empire

Bli den mäktigaste maffiabossen i New York! Du är en stigande stjärna på den kriminella himlen och styr din organisation smart, utför jobb effektivt, samlar trogna medarbetare kring dig och mutar rätt personer, samtidigt som du håller ögonen på konkurrerande maffiafamiljer. Men se upp, för minsta misstag kan innebära att Hudsonflodens fiskar får sällskap...
Baserat på den klassiska boken och filmen The Godfather.
Regler på engelska. För 3-5 spelare från 14 år.

800:-

The Godfather: Corleone's Empire

 

Star Wars Destiny

Star Wars Destiny

Tärnings- och kortspel för två spelare. Samla välkända rollfigurer från hela Star Wars-världen och kämpa mot din motståndare. Börja med ett starter set (du kan välja mellan Rey, Kylo Ren, Boba Fett och Luke Skywalker) och köp till booster packs (finns tre olika serier) för att utöka din vapenarsenal och ditt persongalleri. Eller kör igång direkt med ett komplett kit för två spelare, inklusive 16 tärningar. Snabbspelat, engagerande och variabelt med hög igenkänningsfaktor.
Regler på engelska. För 2 spelare från 10 år.

Starter Set 150:-
Booster Pack 30:-
Two-Player Game 320:-

 

Exit: The Game

Spänning för de lite äldre i familjen! Årets vinnare av Kennerspiel des Jahres tillhör den nya spelkategorin rymningsspel, ungefär som ett Escape Room i en ask. Ta er ut ur ett rum eller en byggnad inom angiven tid (oftast en timme) genom att lösa pussel, knäcka koder och klura ut vad ledtrådarna betyder. En rejäl utmaning av kreativiteten och slutledningsförmågan. Exit är ett spel som bara kan spelas en gång, men som ger en oförglömlig upplevelse!
Sex olika varianter finns: The Polar Station, The Secret Lab, The Forgotten Island, The Forbidden Castle, The Abandoned Cabin och The Pharao's Tomb.
Papper, penna och sax är bra att ha inom räckhåll.
Regler på engelska. För 1-6 spelare från 12 år.

200:-

Exit: The Game

 

Stak Bots

Stak Bots

Det verkar vara ett enkelt kortspel men kräver strategi och list. Det finns olika sätt att spela, men du har alltid robotkort i en hög (stak) och robotkort på hand. Robotarna (bots) kan ha olika förmågor som aktiveras när de spelas eller vänds upp eller under en annan spelares tur, så det gäller att ha koll på vad som ligger på bordet. Den som är sist kvar med bots i sin stak vinner.
Engelska regler. För 2-6 spelare från 8 år.

140:-

 

Blank White Dice

Tärningar med nedsänkta sidor som du kan skriva och sudda på.

Dessutom är det ett spel att ha roligt med.
Först till fjorton vinner men det finns goda möjligheter att sabotera för andra på vägen. Lådan innehåller bland annat nio tomma tärningar, 4 märkpennor, 54 kort och markörer.
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 14 år.

180:-

Blank White Dice

 

Runewars Miniatures Game

Runewars Miniatures Game

Runewars är äntligen tillbaka som ett fullfjädrat miniatyrspel! Ta kontroll över en armé (de nobla Daqan Lords eller horderna som flockas kring Waiqar the Undying) och styr dina trupper med vältajmade order. Ändra formation när det behövs eller läge uppstår och använd uppgraderingar för maximal effekt. Terrinoths öde ligger i dina händer. Står du som segrare när stridsdammet har lagt sig?
Den här välmatade lådan innehåller allt du och en kompis behöver för att komma igång, bland annat 48 detaljerade miniatyrer som bara väntar på att väckas till liv med färg och pensel.
Regler på engelska. För 2 spelare från 13 år.

960:-

 

     


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta samlarkortspelet.
Till den senaste expansionen finns vanliga boosters (15 blandade kort) och presentpaket (Bundle) med tio boosterpaket, 80 länder, en livräknare (spindown d20), en kortlåda samt en komplett kortguide med färgbilder. Boosterpaket till de senaste 5-6 expansionerna kan också finnas i lager, liksom specialpaket och lekar. Se boostersidan för aktuellt utbud.

Booster 30:- / 4 stycken för 110:-

Ixalan Buy-a-box promotion: Köp en hel låda (36) boosters för 900:- och få en unik Treasure Chest-booster (med fem foilkort och minst fyra rares/mythics). Gäller endast om du köper på plats!

Magic: the Gathering  

Magic: the Gathering Iconic Masters

Magic: the Gathering - Iconic Masters

Spela draft med några av de bästa Magickorten som tryckts! Iconic Masters-setet innehåller kort från hela Magics historia, med toppkort som Mana Drain, Elesh Norn och Horizon Canopy. Med så hög nivå på boostrarna blir en draft med Iconic Masters ett minne för livet.
Om du inte gillar draft tar även enstaka boostrar din(a) lek(ar) till nya höjder. Överraska dina motståndare med en Lightning Helix eller Doom Blade, och hitta nya favorit-kombos. Iconic Masters har något för alla!

Booster 100:-
Hel låda (24 boosters) 2000:-

 

Magic: the Gathering - Merfolk vs Goblins Duel Decks

Det här paketet innehåller två riktigt bra lekar som passar både nästan-nybörjare och mer avancerade spelare. Du får två 60-kortslekar, en helblå (Merfolk) och en helröd (Goblins). Merfolk och Goblins har varit med sedan Magics första början och är varandras raka motsatser. Som ett pack arga chihuahuas är motsatsen till en ståtlig uggla i doktorshatt, ungefär. Vinner de aggressiva goblinerna eller kan list få merfolk-leken att ta hem matchen på sikt?
Lekarna innehåller tio rarekort var, de är spelklara ur paketet och alla korten har svart kant. Två tjugosidiga tärningar (spindown) medföljer. Läs mer om lekarna här!

190:-

Magic: the Gathering Duel Decks

 

Magic: the Gathering Gift Pack

Magic: the Gathering - Gift Pack

Utöka din kortsamling och få bra kort till din lek i detta presentpaket! Innehåller en hel del godis:
  • 5 glittriga landkort (ett av varje typ) av Mark Poole (kallade "Shooting Star Lands")
  • 2 foilkort (Metalwork Colossus och Kari Zev, Skyship Raider)
  • 3 boosterpack (Ixalan, Hour of Devastation och Amonkhet)
  • Spindown-tärning (T20)
  • En exklusiv mini-poster med en bild från Hour of Devastation.
Tjusiga länder åsido, kanske hittar du Chandra i Amonkhet-boostern eller Vraska i Ixalan-boostern?

190:-

 

Magic: the Gathering - Explorers of Ixalan

Utforska Ixalans djungel och få bonusar som hjälper dig att göra dig av med dina konkurrenter! En blandning av brädspel (brickorna som utgör spelplanen) och kortspel (fyra 60-kortslekar). Välj att spela vampyrer, dinosaurier, pirater eller merfolk. Läs mer om lekarnas innehåll här.
Explorers of Ixalan är ett intressant sätt att köra multiplayer free-for-all med kompisarna, eller varför inte introducera familjen till Magic: the Gatherings värld i jul?
Engelska regler.
För 4 spelare från 13 år.

580:-

 

Magic: the Gathering - Explorers of Ixalan

 

Pokémon TCG

Pokémon

Pokémon är mer populärt än någonsin, tack vare Pokémon Go-spelet. Intresset för kortspelet bara växer och utbudet av bra lekar, boxar och tins ökar stadigt. Se Seriebörsens kortspelssida för det aktuella sortimentet!

Boosterpaket 45:- (3 stycken för 120:-)
Spelklar lek 140:-
<-- Shining Legends-box (Zoroark, Mewtwo eller Pikachu) 220:-
Tin från 200:-
Premium Trainer's XY Collection (superkort!) 1200:-

 

Förvara dina kort med stil

Paketpris på en lyxig pärm och en låda (50 stycken) sidomatade blad från Ultimate Guard. Pärmen är en smal 3-ringspärm (3 cm bred rygg) av strävt fusklädermaterial med diskret, präglad logo på framsidan och mjuk mikrofiber på insidan. Pärmbladen är svarta, sidmatade och rymmer 9 + 9 kort (18-pocket pages).
Ordinarie pris 200:- (pärm) och 220:- (fickor).

390:-

Ultimate Guard album + pages  


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Totoro och Ootori-sama

Totoro och Ootori-sama

Mjukdjur från Studio Ghiblis filmer. Gula Ootori-sama återfinns i filmen Spirited Away, som gäst i badhuset, och är 20 cm hög. Totoro kommer från filmen med samma namn. Den här blå medium-versionen bär på en påse som i filmen är fylld med ekollon. Höjd: 25 cm.

Totoro 440:-
Ootori-sama 230:-

 

Rubik's Tower

Har du tröttnat på alla kuber som har samma form - en kub? Prova att lösa den här knepiga, avlånga varianten. Med sin rektangulära form (2 x 4) kan den anta mycket märkliga former. Att lösa den är en rejäl utmaning (om man inte fuskar och kikar på YouTube). Perfekt hjärngymnastik efter julmatsfrossandet! Eller kanske före, innan paltkoman sätter in.

125:-

Rubik's Tower

 
The Walking Dead: Michonnes katana

The Walking Dead: Michonnes katana

Katanan är ett vapen som har sett mycket action i tv-serien The Walking Dead när Michonne har tagit sig an zombisar till höger och vänster. Den här rekvisitakopian i tålig plast är dock trubbig och tänkt för rollspel eller att bara ha på väggen som en cool pryl. Levereras med mörkrött fodral (svärdskida). Alla vackra detaljer är korrekt återgivna från tv-serien, som lindningen kring handtaget (tsuka ito) och trippel-halvmåne-symbolerna på bladet. Svärdet är komplett, så när som på remmen att fästa i skidans två D-ringar av metall (knyt dit ett snöre, konvertera ett gammalt bälte, använd en gitarr-rem eller virka något).
Svärdet är 88 cm långt (91 cm med skidan).

320:-

 

Opus

Den ultimata presenten för den som alltid har längtat efter att få krama en pingvin, men aldrig vågat på grund av den där märkliga fisklukten. Ge bort en 3D-version av Berkely Breatheds skapelse, stjärnan i Bloom County/Outland-serierna, the one and only Opus! Välj mellan olika varianter, med och utan duschmössa eller tomteluva. Alla är lika mjuka.

P.S. Bloom County är tillbaka i serieform! Kolla in Berkeley Breatheds strippar på Facebook! D.S.

200:-/pingvin

Opus x 2

 
d120

120-sidig tärning

En unik tärning, stor som en golfboll! Matematiskt rättvis, baserad på den geometriska formen disdyakis triacontahedron (finns det en svensk term?). Numeriskt balanserad kan den ersätta ett vanligt rollspelsset med sju tärningar. Mer om tärningen och matematiken bakom finns hos The Dice Lab. Den ultimata julklappen till spelnörden?

120:-

 

Alien Die Cast Vehicles

Den här serien metallfigurer är ett måste för Alien-samlaren! NECAs första serie av Cinemachines har en enorm detaljrikedom. Serien omfattar Origin (det övergivna skeppet från Alien), M577 Armored Personnel Carrier (från Aliens), Fossilized Space Jockey (från Alien) och UD-4L Cheyenne Dropship med en mini-APC som får plats inuti skeppet (från Aliens).
Tillverkade i tung gjutmetall. Handmålade.

1200:- för ett komplett set

Alien Die Cast Vehicles

 
     

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning