Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


JULKLAPPSTIPS!
Bells

Det börjar bli dags att fundera på årets julklappar. Till din hjälp har Seriebörsen sammanställt en sida med nya och gamla butiksfavoriter. Sidan uppdaterad 2019-12-13.

OBS! Kan du inte besöka butiken bör du göra din beställning senast den 11 december för att ge posten en chans att leverera klapparna före jul! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Kika gärna på beställningsvillkoren.

P.S Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler julklappsidéer! D.S.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar

Torgalkrönikan
Vikingen från stjärnorna

Den klassiska serien Thorgal av Grzegorz Rosinski och Jean Van Hamme har kommit i en nyutgåva på svenska. Volymerna, totalt sex stycken, publiceras i kronologisk ordning av förlaget Cobolt. Nyutgåvan har hårda pärmar och samlar fyra episoder/volym.
På svenska.

Första volymen: 300:-

Thorgal-krönikan

 

Hubba! En kärlekshistoria

Hubba! En kärlekshistoria

Djupt inne i den palombianska djungeln utspelar sig denna charmiga och synnerligen vältecknade historia om kärlek i det vilda. André Franquin var i högform då han 1957 skapade denna berättelse om hur herr och fru Marsupilami blir ett par och sätter bo. Första svenska utgåvan i detta format, men tidigare publicerad i en alternativ version i Spirou-albumet Familjen Marsupilami. En perfekt julklapp till seriefans i alla åldrar!
Inbunden. På svenska.

200:-

 

HoiHoi-san

Urgullig och rolig manga som utspelar sig i en nära framtid när inga insektsmedel fungerar längre och alla skadeinsekter tas om hand av en armé av HoiHoi-san, små (11,5 cm) flickrobotar utrustade med förkläde och k-pist. Andra kläder och vapen finns att köpa till, och att samla på alla robotaccessoirer kan bli dyrt i längden. Naturligtvis kommer det nya robotmodeller, som inte riktigt är kompatibla med HoiHoi-san...
På engelska.
Fullständig titel Ichigeki Sacchu!! HoiHoi-san (Interceptor Doll HoiHoi-san).

50:-

Ichigeki Sacchu!! HoiHoi-san

 

Watchmen

 

Watchmen

Serieklassikern Watchmen kom ut 1987, skriven av Alan Moore och tecknad av Dave Gibbons. Nyskapande för sin tid, full av referenser till samtida fenomen och samhällsfrågor, vågad och provocerande. Att den fortfarande håller visar den nya tv-serien med samma namn från HBO.

Album med hårda pärmar 400:-

 

The Walking Dead - samlarmapp

Den som samlar på serietidningar behöver ofta någonstans att förvara dem eller något att transportera dem i till och från konvent. Den här samlarmappen från BCW ser snygg ut i bokhyllan och går enkelt ner i en ryggsäck. Gjord av robust kartong med magnetstängning på sidan, så den är lätt att öppna men håller samtidigt serierna i säkert förvar. Motiv på utsidan och inuti: The Walking Dead - Survivors. Mappen rymmer 15 normalstora serietidningar i plastficka, eller 20 lösa serietidningar. Yttermått 28 x 20 x 5 cm.

130:-

BCW Comic Book Stor-Folio Walking Dead

 
Star Wars: Luke Skywalker, Last Hope For the Galaxy

Star Wars: Luke Skywalker, Last Hope For the Galaxy

Tänker någon i din närhet se The Rise of Skywalker när den går upp på bio i december? Då kan det här vara en perfekt julklapp: ett seriealbum i lyxformat! Närmare bestämt en tjock, inbunden samlingsvolym som täcker Luke Skywalkers liv från Tatooine till imperiets sista dagar! Hela 800 sidor serier samlade i en stor volym och skyddade av fuskläder. Mästerverket skyddas från damm av en box vars framsida syns till vänster.
På engelska.

800:-

 

 
 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

The Mind

The Mind

Målet är enkelt: spela korten ni har på hand i stigande ordning tills alla kort har spelats. Här kommer det knepiga: ni får inte kommunicera med varandra om vilka kort ni har på hand! Är ni alla på samma våglängd? Eller blir ni bra på att tolka ofrivilliga nervösa ryckningar? Hur som helst blev The Mind nominerat till Spiel des Jahres i fjol, så spelidén är inte så dum. Garanterat en upplevelse som inte liknar något annat!
Regler på svenska. För 2-4 spelare från 8 år.

160:- / slut

 

Kill the Unicorns

Enhörningar! Eleganta, majetätiska varelser ... eller har sagorna fel? Tänk om enhörningar är dumma och förökar sig alldeles för fort? Äter alla fridlysta växter. Fiser så att klimatet förändras och det regnar socker och überklibbigt godis. Så kan man ju inte ha det! Prinsessan vill ha bort skadedjuren och det finns stora pengar att tjäna. Anamma en rollfigur, fånga så många enhörningar som möjligt, sälj dem till tomtarna på svarta marknaden och undvik motståndarnas fällor. Och illaluktande enhörningar. Och grishörningar.

Regler på engelska. För 3-6 spelare från 10 år.
Kickstarter-utgåvan med 3D first player unicorn token, spelmattor och ett gäng specialkort.

200:- / slut

Kill the Unicorns

 

Love Letter

Love Letter

Livet vid hovet kan vara fullt av intriger och att få ett kärleksbrev till rätt mottagare kräver en hel del list. Kan du ta hjälp av hovets andra aktörer och få ditt kärleksbrev levererat till prinsessan? Med bara nio rollfigurer fördelade på 21 kort går en spelomgång fort. Reglerna är dessutom enkla: alla börjar med ett kort på handen, för att sedan dra ett kort och spela ett kort. Varje kort har en effekt som påverkar andra spelare på olika sätt, och olika rollfigurer förekommer olika ofta i kortleken. Så spela dina kort strategiskt och håll noga koll på vad andra har spelat!
Nyutgåva från Z-Man Games med nya illustrationer.
Regler på svenska. För 2-6 spelare från 8 år.

100:-

 

 

Turmoil - expansion till Terraforming Mars

Terraforming Mars vann inte Spiel des Jahres 2017 (det gjorde Exit: the Game) men anses ändå vara ett av de bästa brädspelen i världen. Det ligger till exempel trea på BoardGameGeek där flera hundra tusen brädspel listas och rankas. Det svenska familjeföretaget FryxGames ligger bakom denna dundersuccé som har fått flera expansioner. Den senaste heter Turmoil och fokuserar på Mars-civilisationens utveckling, det politiska spelet och oförutsedda händelser som kan omkullkasta alla planer. En expansion för inbitna Terraforming Mars-spelare!
På engelska. För 1-5 spelare från 14 år med grundspelet.

260:- (vanlig version utan dual layer player boards)

Terraforming Mars - Turmoil expansion

 

Bosk

Bosk

Ett färgglatt brädspel med naturtema där du är skogsvaktare under fyra årstider. Först kommer våren och du placerar ut dina åtta träd på spelbrädet. Välplacerade träd lockar till sig turister på sommaren och ger dig poäng. På hösten tappar träden sina löv, och nu gäller det att bestämma hur många löv ett visst träd tappar innan det lämnar spelbrädet. Se upp med vindriktningen och andra träd! En ekorre kan hjälpa dig att försvara området kring ett träd. Till sist kommer vintern, marken fryser och slutpoängen räknas. Har du skött din skog på bästa sätt?
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 13 år.

Endast demo-exemplar kvar!
Normalpris 420:- / slut

 

Mayor of Evercent Springs

Ett knivigt strategispel för fyra personer från skaparna av succén Geometry Strategy och Exeo Duo. Staden Evercent Springs behöver en borgmästare. Varje spelare ska försöka styra sin borgmästarkandidat förbi alla utmaningar på spelbrädet, inklusive motståndarnas team, pubar, hål, fristäder och Rådet (som går att muta). Förhandla med dina motståndare, dra lyckosamma pubkort, tillfångata andras assistenter (varje spelare har sju) eller muta Rådet, valet är ditt. Endast en kandidat med en silvernyckel kan låsa upp dörren i mitten av brädet och bli borgmästare!
Engelska regler. För 4 spelare från 12 år.

Nu 250:- (tidigare 380:-)

Mayor of Evercent Springs

 

Valley of the Kings

Valley of the Kings (Premium Edition)

Egypten i faraonernas tid. Ni befinner er i toppen av samhällsskiktet och har förpliktelser som sträcker sig in i nästa liv. Era gravar i Konungarnas dal måste förberedas för er ankomst och fyllas med mat, kanoper, hantverkare, statyer, tjänare, amuletter och andra skatter.
Valley of the Kings är kortbaserat, med både individuella kortlekar och gemensamma kort som läggs ut i pyramidform. Köp kort från pyramidens botten, spela kort från din hand och begrav kort i Konungarnas dal. Du får bara poäng för korten du har lagt i din grav, så vänta inte för länge med att begrava dem. Och se till att begrava värdefulla artefakter för att vinna!
Denna utgåva innehåller alla tre Valley of the Kings-varianterna (grundspelet, Afterlife och Last Rites) som är fristående men kan kombineras med varandra. Tre spel i ett alltså, och ingen risk att en spelomgång är den andra lik.
Regler på engelska. För 1-6 spelare från 12 år.

600:-

 

Vikings Gone Wild

Kan du bevisa för Oden och de andra gudarna att din vikingaklan är den främsta? Gör din klan stolt, brygg öl och dra på plundringståg! Eller uppför byggnader och försvarstorn och skaffa dig en armé till försvar mot plundrande vikingagrannar. Eller sök Odens ynnest och få fantastiska bonusar. Eller ... Vägarna till seger är många och frågan är om det är lekbyggandet eller resurshanteringen som fäller avgörandet. Hitta rätt balans, få flest poäng och vinn!
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 10 år.

420:-

Vikings Gone Wild

 

Cat Lady Premium Edition

Cat Lady

Ett kortspel som passar både nybörjare och mer erfarna kattsamlare. Samla på kort med leksaker, mat, kattmynta, utstyrslar och katter av alla de slag genom att välja tre kort från de nio som ligger bordet. När tre kort har valts fylls de tomma platserna på. En träkatt kan flyttas runt bordet för att låsa en rad eller kolumn. När det inte går att fylla på kort längre är spelet över. Då gäller det att ha mat till alla sina katter, för hungriga katter ger minuspoäng. Leksaker, utstyrslar och kattmynta ger olika mängd poäng beroende på antal och sort. Strövarkatter kan ge poäng eller avdrag och ibland spelar kattens färg roll. Flest poäng vinner!
Denna specialutgåva kommer i en kattformad låda i metall och innehåller poängblock, extra strövarkatter för ökad variation och ett gäng blanka kattkort så du kan inkludera dina favoritkatter i spelet!
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 12 år.

330:- / slut

 

T.I.M.E Stories

Samarbetsspel som drar åt rollspelshållet. I en nära framtid är tiden formbar som lera, och fel har uppstått i den, fel som måste korrigeras av er, agenter för T.I.M.E. Agency. Ni reser genom tid och rum och tar kontroll över personer i det förflutna eller i framtiden för att observera, lösa problem och utföra ert uppdrag: att eliminera de tidsanomalier som hotar mänsklighetens existens.
Den här lådan innehåller grundutrustningen för tidsresorna. Det innehåller även det första scenariot, The Asylum, som tar er till ett mentalsjukhus i Frankrike år 1921. Kan ni avslöja den skrämmande sanningen bland all galenskap som genomsyrar platsen?
Engelska regler. För 2-4 spelare från 14 år.

480:-

T.I.M.E Stories

 

Port Royal

Port Royal

Hamnen i Port Royal bjuder på många möjligheter att bli rik. Men tar du för stora risker kan du bli helt utan vinst! Port Royal är ett snabbt kortspel där ni vänder upp kort från en gemensam lek. Korten kan vara personer med olika talanger, skepp med olika färg som kan plundras, expeditioner som ger vinstpoäng samt skattehöjningar som halverar rikedomar. Dra så många kort du vill, men om två skepp med samma färg dyker upp är din omgång över. Annars får du ta kort baserat på hur många olikfärgade skepp du dragit och om möjligt plundra, förvärva manskap eller lyckas med en expedition. Eller kommer kanske skattmasen på besök hos en rik motspelare?
Svenska regler. För 2–5 spelare från 8 år.

150:-

 

Klassiska brädspel

Klassiker som schack, backgammon, go och mahjong har fascinerat människor i århundraden. Kanske för att de är lätta att lära sig, men kan ta en livstid att bemästra. Egenskaper som tålamod, analysförmåga och strategiskt beslutsfattande tränas upp med varje parti. Så varför inte ge bort ett klassiskt brädspel helt i trä med fina detaljer som kommer att vara till glädje i många år framöver? Dessutom sitter nog lite hjärngymnastik fint efter all julmat!
Här hittar du Seriebörsens utbud av klassiska brädspel!
Engelska regler. För 2+ spelare från 7 år.

Go-set (bräde med lådor) 700:- / slut
Backgammon (modell Tilos) 470:-
Shogi (japanskt schack) 410:-

Backgammon - go - shogi

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Keyforge Archon Decks

KeyForge

Kortspel skapat av Richard Garfield som ligger bakom spelsuccéerna Roborally och Magic: the Gathering. KeyForge är baserat på ett helt nytt koncept: helt unika kortlekar. Glöm lekbyggande och kortjagande! För att spela KeyForge behöver du bara en lek, som kommer färdigbyggd och redo att användas. Varje lek är helt unik, med en unik kombination av kort, en unik baksida och ett unikt namn. Den går inte att ändra på något sätt, så du måste vara kreativ och använda alla kort i leken för att hitta en vinnande strategi. Spela ut varelser, artefakter, handlingar och uppgraderingar för att smida tre nycklar och besegra din motståndare!
Läs mer om lekarna och spelreglerna hos Fantasy Flight Games!
Engelska regler. För 2 spelare från 12 år.

100:- per lek
Two-Player Starter 250:-

 

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta (1993) samlarkortspelet.
Till den senaste expansionen Throne of Eldraine finns vanliga boosters med 15 blandade kort och Bundle Gift Edition som innehåller tio vanliga boosterpaket, en collector booster, 40 länder, en livräknare (spindown d20), en kortlåda samt ett promokort med alternativt utseende.
Boosterpaket till de senaste 5-6 expansionerna finns oftast i lager, liksom specialpaket och lekar. Se boostersidan för aktuellt utbud.

Booster 42:- (3 för 115:-)
Hel låda (36 boosters) 1200:-

Magic: the Gathering  

Magic: the Gathering Planechase Anthology

Magic: the Gathering - Planechase Anthology

Spela Magic med upp till tre kompisar på ett väldigt annorlunda och spännande sätt: Planechase! Ni kör en normal omgång alla-mot-alla, men är samtidigt planeswalkers som vandrar från ett plan till ett annat, och varje plan har olika effekter, krav och möjligheter! En specialtärning avgör när ni byter plan och vad som händer där. Vandrar ni till Kamigawa eller Jaces hemvärld Vryn? Får du en bonusförmåga eller måste du offra varelser? Ser allt ut att vara förlorat kanske du slår ett tärningsslag som får allt att vända när nästa plan avslöjas!
Innehåller fyra spelklara 60-kortslekar från Planechase (2012 års utgåva) med 8 rare-kort vardera, 86 stora Planar cards (alla som någonsin tryckts, inklusive promokort!), fem leklådor (fyra små och en stor), 35 dubbelsidiga token-kort, en specialtärning, fyra spindown-livtärningar och ett blad med strategitips.
Läs mer om lådans innehåll hos Wizards of the Coast!
För 2-4 spelare.

999:- (tidigare 1250:-)

 

Magic: the Gathering - Signature Spellbook: Gideon

Uppgradera din lek med en riktig hjälte! Möt vilken motståndare som helst utan fruktan och besegra dina kompisar med stil! Förutom en kraftfull planeswalker - Gideon Jura - innehåller den här presentförpackningen sju kort med specialdesign, inklusive den mycket användbara Path to Exile. Har du tur får du superkortet två gånger om, eftersom det åttonde kortet i lådan är en glittrig version av ett av de andra sju korten!
Wizards webbsajt har mer information om korten som ingår!

190:-

Magic: the Gathering - Signature Spellbook: Gideon

 

YuGiOh! Structure Deck

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! håller ställningarna som ett av de populäraste samlarkortspelen. Seriebörsen har alltid en bra färdig lek och flera sorters boosterpaket i lager. Ibland finns även andra specialpaket inne. Se kortspelssidan för aktuellt utbud! Där informerar vi även om kommande turneringar, som den Sneak Peek på Ignition Assault vi håller i butiken den 25 januari.

Boosterpaket 40:-
(3 för 110:-)
<-- Spelklara lekar:
HERO Strike
110:-
Powercode Link) 80:-

 

Yu-Gi-Oh! - Duel Devastator Box

Vissa kort spelas mer än andra och verkar passa alla möjliga strategier. Här får du fem ikoniska kort som förbättrar nästan vilken lek som helst, plus 30 av de bästa side deck-korten och 20 av de hemskaste extra deck-monstren. Dessutom fungerar den snygga lådan utmärkt för kortförvaring. Duel Devastator är en låda som ingen hängiven Yu-Gi-Oh!-spelare kan vara utan!
Läs mer om lådans innehåll hos Konami själva!

400:-

YGO Duel Devastator box

 

YuGiOh! advent calendar

Yu-Gi-Oh! - Advent Calendar 2019

Yu-Gi-Oh!-adventskalendern är lite mindre än i fjol och har motiv och luckor på båda sidor. Den mäter 30 x 37 centimeter och innehåller 24 kort med Kuriboh-tema (17 super rare och 7 ultra rare). Öppna en lucka varje dag i december fram till julafton, eller varför inte öppna alla luckor på en gång? En perfekt gåva till YuGiOh-spelaren som har allt!

210:- / slut

 

Transformers Trading Card Game

Transformers som förvandlas! Extra stora kort! Nu kan favoriterna Bumblebee och Optimus Prime slåss på din sida i kortspelet Transformers TCG. Bygg team med olika transformers (extra stora, dubbelsidiga character cards) och förstärk dem med din battle deck som innehåller kort med Actions och Upgrades. Ligger du risigt till? Förvandla din robot genom att vända upp kortets andra sida, som har andra spelvärden. Ett genomtänkt kortspel som står på egna ben.
Samlarkortspel för två personer från Hasbro och Wizards of the Coast.

Autobots Starter Set 160:-
Blaster vs Soundwave 35th anniversary decks 390:-
Rise of the Combiners boosterpaket 40:-
War for Cybertron: Siege boosterpaket 40:-

Transformers TCG

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Totoro wall art

My Neighbor Totoro Wooden Wall Art

Ska du hitta julklapp åt någon som gillar Studio Ghiblis filmer? Varför inte ge bort en klassisk scen från filmen My Neighbor Totoro (となりのトトロ - Tonari no Totoro)? Det svåra blir att välja mellan Totoro högt över landskapet (musiken till den scenen är underbar) och Totoro vid busshållplatsen (den scenen lockar alltid till skratt). Dessa färgtryck är monterade på träplatta och är redo att hängas på väggen.
Storlek 21 x 37 cm. Begränsad upplaga.

320:-

 

Jiji - liten beanie

Söt, mjuk och klappvänlig liten beanie i form av den svarta katten Jiji från Studio Ghiblis anime Kiki's Delivery Service (har du inte sett den rekommenderas den starkt). Går att handtvätta. Material: mjuk mikrofiber. Längd 15 cm.

160:-

Jiji beanie

 
120-sidig tärning

120-sidig tärning (DiceLab)

Även kallad en disdyakis triacontahedron. En tärning med väldigt många sidor. Ska man ha den som kattleksak? Brevpress? Varför inte supertärning! Du kan till exempel använda den i stället för alla de sju vanligaste rollspelstärningarna (T4, T6, T8, T10 - ental och tiotal, T12, T20). Jovisst! DiceLab har tabeller för det, och ger dessutom en utförlig redogörelse för matematiken bakom!
Mattenördarna i företaget DiceLab har utformat denna bärnstensfärgade uppenbarelse. Den är perfekt numeriskt balanserad. Imponerande!

150:-

 

Metallic Dice Games (MDG) Velvet Dice Tray

Tärningsbricka som håller tärningarna borta från golvet. Kanten är 3 cm hög, vilket håller normalstora (16 mm) tärningar i schack. Att demontera brickan går lätt tack vare tryckknappar i hörnen, och storleken (25 x 25 cm) gör att den enkelt går ner i de flesta brädspelskartonger, redo för nästa spelkväll.
Material: mjuk sammetsinsida (OBS! endast i blått) och tålig svart fuskläderutsida eller tåligt fuskläder även på insidan (flerfärgad variant med svart utsida). Klicka på bilden för att se modellerna!

160:-

Velvet Dice Tray

 
Skål med Tardis-motiv

Skål med Tardis-motiv

Oavsett vilken doktor som står vid spakarna förblir telefonkiosken vid namn Tardis lika lugnande blå som denna skål. Perfekt för lite chips eller dipp till ett Doctor Who-maraton, eller varför inte som tärningsskål på spelbordet. En perfekt julklapp till den som älskar tidsresande Tardis och Doctor Who.
Skål i porslin. Rymmer 5 dl. Går att köra i diskmaskin och mikrovågsugn. Blå med tryck utanpå och helt vit inuti, sannolikt för att se större ut på insidan.

100:-

 

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning