Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


JULKLAPPSTIPS!
Järnek

Det börjar bli dags att fundera på årets julklappar. Till din hjälp har Seriebörsen sammanställt en sida med nya och gamla butiksfavoriter. Sidan uppdaterad 2018-12-21.

OBS! Kan du inte besöka butiken bör du göra din beställning senast den 13 december för att ge posten en chans att leverera klapparna före jul! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Kika gärna på beställningsvillkoren.

P.S Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler julklappsidéer! D.S.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar

Lady Mechanika HC volume 3

Lady Mechanika

Steampunk + SF + mordgåtor, typ. Lady Mechanika är delvis människa, delvis utrustad med mekaniska delar. Hon är bra på att hantera skjutvapen och arbetar som detektiv i England, cirka år 1900. Hon lider av minnesförlust och får sakta veta saker om sitt förflutna som varit höljt i dunkel. Seriens skapare, Joe Benitez, är en driven tecknare och hans kärlek till steampunk-genren lyser igenom på varje sida. På engelska.

Inbunden utgåva i stort format
290:-

Häftad utgåva i normal albumstorlek
200:-

 

Battle Angel Alita deluxe edition

Cyberläkaren Daisuke Ido gör en upptäckt på en soptipp under rymdstaden Zalem: huvudet av en cyborg. Han döper henne till Alita och ger henne en ny kropp. Alita har till sin förtvivlan inga minnen av sitt tidigare liv, men hennes desperation väcker minnen av stridstekniken Panzer Kunst. Hon väljer att bli en jägare som hittar och dödar de som utnyttjar de svaga. Men kan hon behålla sin mänsklighet när lusten att döda växer sig allt starkare?
Bioaktuella Alita är en japansk manga-klassiker, skapad av Yukito Kishiro 1990. Förlaget Kodansha har nu gett ut den i stort format med hårda pärmar i fem volymer. 400 sidor per volym. På engelska.

300:-

Battle Angel Alita deluxe hardcover 5

 

Gaston - den kompletta samlingen 1

Gaston - den kompletta samlingen 1 (1957-1962)

1957 dök Gaston oanmäld upp på redaktionen för tidningen Spirou. Det skulle visa sig att han var där för att stanna, trots kalabaliken och katastroferna som följde i hans spår. Då Gastons uppfinningar och allmänna lättja inte förorsakar sammandrabbningar med Nicke, så driver han direktör Gyllenhammer till vansinne varje gång denne kommer för att underteckna kontrakten.
Cobolts nya samlingsutgåva i sex delar innehåller samtliga Gaston-serier i kronologisk ordning samt ett stort antal reklamserier och specialteckningar. Serierna presenteras här med helt ny färgläggning och textning, och i nyöversättning av Björn Wahlberg. I varje volym ingår också ett fylligt extramaterial som berättar bakgrundshistorien om Gaston och hans värld.
Inbunden. På svenska.

360:-

 

Saga

Den här serien har det mesta: kärlek över rasgränser, krig som omfattar en hel galax, en födsel, familjedrama, episk SF med fantasyinslag och massor av humor. Brian K. Vaughn är en skicklig berättare och Fiona Staples är en fantastisk tecknare som får alla Vaughns knäppa idéer att se fullkomligt självklara och realistiska ut, vare sig de gäller sex, kärleksgnabb, prisjägare, spöken som agerar barnvakt eller träd som är rymdskepp. Och det är bara toppen på isberget.
På engelska.

Volume 1: 100:-

Deluxe edition - inbunden (samlar tre album) 500:-

Saga volume 1

 

Blueberry - samlade äventyr

Blueberry - samlade äventyr

Minns du Blueberry, den franska västernserien som skapades av Jean-Michel Charlier (manus) och Jean Giraud (teckningar)? Förlaget Cartago ger nu ut kavallerilöjtnant Mike "Blueberry" Donovans äventyr i tjocka, inbundna album. Sex volymer finns redan utgivna, en sjunde är på väg. Den första volymen innehåller albumen Fort Navajo, Storm över prärien och Ensamma örnen, plus extramaterial.
På svenska.

310:- (volym 1)

 

The Walking Dead - samlarmapp

Den som samlar på serietidningar behöver ofta någonstans att förvara dem eller något att transportera dem i till och från konvent. Den här samlarmappen från BCW ser snygg ut i bokhyllan och går enkelt ner i en ryggsäck. Gjord av robust kartong med magnetstängning på sidan, så den är lätt att öppna men håller samtidigt serierna i säkert förvar. Motiv på utsidan och inuti: The Walking Dead - Survivors. Mappen rymmer 15 normalstora serietidningar i plastficka, eller 20 lösa serietidningar. Yttermått 28 x 20 x 5 cm.

130:-

BCW Comic Book Stor-Folio Walking Dead

 

 
 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Patchwork

Patchwork

Ett trevligt strategispel för två spelare som ska skapa vart sitt lapptäcke med hjälp av tygbitar och knappar. Tygbitarna kostar olika många knappar att lägga vantarna på, och att placera bitar på sitt bräde kostar tid, vilket markeras på ett tidsbräde. Den som ligger sist på tidsbrädet är den som får välja tygbit - eller offra tid för att få knappar att handla för. Så vem gör de smartaste köpen och förvaltar sin tid bäst för att skapa det finaste lapptäcket?
Regler på svenska. För 2 spelare från 8 år.

210:-

 

Bandu

Bygg med klossar! Spännande spel där du ska bygga ett torn av vita och röda träbitar på en liten startplatta. Flera varianter finns i regelhäftet, men den vanligaste är att spelarna bygger på var sitt torn och den vars torn står kvar längst/rasar sist vinner. Träbitarna kan väljas med tärning, auktioneras ut eller bara dras ur en påse. Inget spel för den darrhänte, men definitivt ett spel som främjar fingerfärdighet och kreativitet. Och sen är det ju så kul att få leka med klossar ibland!
Även känt som Bausack.
Regler på svenska. För 2-6 spelare från 6 år.

320:-

Bandu (alias Bausack)

 

Ninja Dice

Ninja Dice

Ett utmana-ödet-tärningsspel med japanskt tema där spelarna tävlar om att bli den främsta ninjan av dem alla. Slå House-tärningar för att skapa unika kombinationer av utmaningar (låsta områden, vakter eller nyfikna typer). Slå sedan Skill-tärningar för att hitta sätt att klara av utmaningarna (osynlighet, kampsport eller låsdyrkar). Kommer särskilda Fortune-sidor upp kan spelaren plussa på vissa tärningar – men bara om dessa har rätt position på bordet. Om du klarar utmaningarna och lyckas fly får du poäng. Misslyckas du kan du fly utan poäng, eller stanna och slå tärningarna igen, men se upp för andra ninjor som då kan anfalla dig och ta dina rikedomar. Högst poäng vinner!

180:-

 

Path of Dice

Stapla tärningar i jul! Varje spelare har 40 tärningar och ska ta sig från sin sida av spelplanen till motståndarens sida, tre tärningar åt gången. När de tre tärningarna slagits placeras de ut enligt några enkla regler. Varje placerad tärning kan bli utgångspunkt för nästa, både framåt, åt sidan och uppåt. Efter ett tag står alla spelare kring bordet och studerar tornen av tärningar för att hitta den bästa placeringen av sina tre slagna tärningar. Kan du inte placera en tärning? Då går den tillbaka i tärningshögen. Vinner gör den som når motståndarens baslinje med en tärning som nuddar tärningar i samma färg hela vägen tillbaka, dvs. bildar a path of dice.
Engelska regler. För 2-4 spelare från 8 år.

390:- (2-4 spelare)
200:- (2-spelarsvariant)

Path of Dice

 

Exploding Kittens - NSFW Edition

Exploding Kittens - NSFW Edition

En av de mest framgångsrika Kickstarter-kampanjerna någonsin var party-kortspelet Exploding Kittens. Tänk rysk roulette med katter. Alla drar i tur och ordning kort från en gemensam korthög tills någon drar en exploderande kissemiss och förlorar. Korten i leken kan låta dig kika på kort innan du drar, tvinga motståndare att dra fler än ett kort eller blanda om leken.
NSFW Edition är den icke-barnvänliga varianten för vuxna. NSFW står för Not Safe For Work, och det stämmer bra. Om du inte har ett jobb där det är väldigt högt i tak och alla har varit myndiga ett bra tag. Typ.
Regler på svenska, kort på engelska. Går att kombinera med originalspelet.
För 2-5 spelare från 30 år?

200:-

 

Kingdomino

Ditt kungadöme är pyttelitet och du vill expandera. Det finns dominobrickor med fält, åkrar, sjöar och berg att utforska och addera till ditt rike. Men varje ny dominobricka du väljer att addera till ditt rike måste på minst en sida matcha en befintlig landtyp. Vilken spelare som får välja bricka först beror på vilken bricka som nyss valdes. Brickor kan även säkras med kungakronor som ökar värdet på ditt kungadöme i spelets slutskede. När alla spelare har expanderat sina riken till 5 x 5 rutor tar spelet slut, och alla får poäng baserat på antal matchande brickor och kungakronor.
Svenska regler. För 2-4 spelare från 7 år.

210:- / tyvärr slutsålt

Kingdomino

 

Cacao

Cacao

Ett brickläggarspel där du som hövding ska leda din stam till välstånd genom att odla och sälja kakao. Spelet har djungelbrickor, som alla har tillgång till, och arbetarbrickor, som alla spelare har var sin färgkodade hög av. Djungelbrickorna kan innehålla brunnar, tempel, kakaofält, eller marknader. Ett kakaofält och en marknad utgör startbrickorna. Spelarna drar tre arbetarbrickor var. Sedan gäller det att placerar ut en bricka varje runda bredvid en eller flera djungelbrickor för att få kakao (bredvid ett fält), få sälja kakao (bredvid en marknad), få vatten (bredvid en brunn) eller vinstpoäng (bredvid ett tempel). Spelaren som lagt en arbetarbricka drar sedan en ny bricka. Luckor i spelplanen fylls på av en djungelbricka. När alla lagt ut sina arbetarbrickor ger vattentillgång, guld och tempel poäng och flest poäng vinner!
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 8 år.

350:-

 

Mayor of Evercent Springs

Ett knivigt strategispel för fyra personer från skaparna av succén Geometry Strategy och fjolårets Exeo Duo. Staden Evercent Springs behöver en borgmästare. Varje spelare ska försöka styra sin borgmästarkandidat förbi alla utmaningar på spelbrädet, inklusive motståndarnas team, pubar, hål, fristäder och Rådet (som går att muta). Förhandla med dina motståndare, dra lyckosamma pubkort, tillfångata andras assistenter (varje spelare har sju) eller muta Rådet, valet är ditt. Endast en kandidat med en silvernyckel kan låsa upp dörren i mitten av brädet och bli borgmästare i Evercent Springs!
Engelska regler. För 4 spelare från 12 år.

380:-

Mayor of Evercent Springs

 

Talisman

Talisman (4th Revised Edition)

Fjärde reviderade utgåvan av det klassiska fantasybrädspelet från Games Workshop (den första utgåvan kom redan 1983). Ett renodlat äventyrsspel där du kontrollerar en hjälte som ska finna och erövra the Crown of Command. Färden dit är äventyrlig och farlig. Bara med hjälp av styrka, mod, intelligens och några lyckosamma tärningskast kan du nå målet, överleva den sista prövningen och besegra dina medtävlare. Passar både gamla fans och nya fantasyfrälsta spelare.
Engelska regler. För 2–6 spelare från 9 år.

650:-

 

Niagara

Ett klassiskt spel som fått utmärkelsen Mensa Select. Alla spelare ska samla värdefulla ädelstenar som bara kan nås från floden ovanför Niagarafallet (floden - spelplanen - ligger uppepå kartongen; när du åker över kanten gör du faktiskt det). Ju närmare fallet desto värdefullare ädelstenar, men också desto högre risk att åka över kanten. Kan du balansera risk och belöning och vinna spelet?
Regler på svenska. För 3-5 spelare från 8 år.

150:-

Niagara

 

Stak Bots

Stak Bots

Detta verkar vara ett enkelt kortspel men kräver strategi och list. Det finns olika sätt att spela, men du har alltid robotkort i en hög (stak) och robotkort på hand. Robotarna (bots) kan ha olika förmågor som aktiveras när de spelas eller vänds upp under din eller en annan spelares tur, så det gäller att ha koll på vad som ligger på bordet. Den som är sist kvar med bots i sin stak vinner.
Engelska regler. För 2-6 spelare från 8 år.

140:-

 

Exit: The Game

Spänning för de lite äldre i familjen! Vinnare av Kennerspiel des Jahres 2017. Exit tillhör kategorin rymningsspel, ungefär som ett Escape Room i en ask, och utmanar kreativiteten och slutledningsförmågan rejält. Tio olika scenarion med olika svårighetsgrad finns. I Exit ska spelarna ta sig ut ur ett rum eller en byggnad inom angiven tid (oftast en timme) genom att lösa pussel, knäcka koder och klura ut vad ledtrådarna betyder. Papper, penna och sax är bra att ha inom räckhåll. Exit är ett spel som bara kan spelas en gång, men som ger en oförglömlig upplevelse!
Regler på engelska. För 1-6 spelare från 12 år.

200:-

Exit: The Game

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta (25 år!) samlarkortspelet.
Till den senaste expansionen finns vanliga boosters med 15 blandade kort och Bundle som innehåller tio boosterpaket, 80 länder, en livräknare (spindown d20), en kortlåda samt en komplett kortguide. Boosterpaket till de senaste 5-6 expansionerna finns oftast i lager, liksom specialpaket och lekar. Se boostersidan för aktuellt utbud.

Booster 35:- (3 för 100:-)
Hel låda (36 boosters) 950:-
Bundle 360:-

Magic: the Gathering  

Magic: the Gathering - Spellslinger Starter Kit

Magic: the Gathering - Spellslinger Starter Kit

Lär dig spela Magic snabbt och enkelt ihop med en kompis! Följ instruktionerna i det här startpaketet och kom igång direkt. När introduktionsomgången är avklarad är det bara att blanda om lekarna och köra igen. På riktigt.

Förutom de två 60-kortslekarna (en vit-röd och en svart-grön) och kom-igång-instruktioner innehåller startkitet två 20-sidiga livtärningar (spindown) och ett regelhäfte.

140:-

P.S. Lekarna är standard-legala, och går att köra i Standard Showdown-turneringarna som hålls i butiken på lördagar! D.S.

 

Magic: the Gathering - Iconic Masters

Spela draft med några av de bästa Magickorten som tryckts! Iconic Masters-setet innehåller kort från hela Magics historia, med toppkort som Mana Drain, Elesh Norn och Horizon Canopy. Med så hög nivå på boostrarna blir en draft med Iconic Masters ett minne för livet.
Om du inte gillar draft tar även enstaka boostrar din(a) lek(ar) till nya höjder. Överraska dina motståndare med en Lightning Helix eller Doom Blade, och hitta nya favorit-kombos. Iconic Masters har något för alla!

Booster 70:- (3 för 200:-)
Hel låda (24 boosters) 1600:-

Magic: the Gathering Iconic Masters

 

YuGiOh! Structure Decks

 

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! håller ställningarna som ett av de populäraste samlarkortspelen. Seriebörsen har alltid några bra färdiga lekar och flera sorters boosterpaket i lager. Ibland finns även andra specialpaket inne. Se kortspelssidan för aktuellt utbud!

Boosterpaket 40:-
(3 för 110:-)
Spelklar lek från 110:- (som bildens Zombie Horde och Powerforce Link)

 

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game - Advent Calendar

Yu-Gi-Oh!-adventskalendern mäter hela 38 x 61 centimeter och innehåller 24 kort med vinter-tema (14 super rare och 10 ultra rare). Öppna en lucka varje dag i december fram till julafton, eller varför inte öppna alla luckor på en gång? En perfekt gåva till YuGiOh-spelaren som har allt.

210:- / tyvärr slutsåld

YuGiOh! advent calendar

 

Transformers TCG

Transformers Trading Card Game

Transformers som förvandlas! Extra stora kort! Nu kan favoriterna Bumblebee och Optimus Prime slåss på din sida i kortspelet Transformers TCG. Bygg team med olika transformers (extra stora, dubbelsidiga character cards; 40 olika finns) och förstärk dem med din battle deck som innehåller kort med Actions och Upgrades. Ligger du risigt till? Förvandla din robot genom att vända upp kortets andra sida, som har andra spelvärden. Ett genomtänkt kortspel som står på egna ben.
Samlarkortspel för två personer från Hasbro och Wizards of the Coast.

Autobots Starter Set 160:-
Boosterpaket 40:- (1 character card, 7 battle cards)

 

Spela dina kort med stil

Arcane Tinmen, bolaget bakom de populära Dragon Shield-kortfickorna, har kommit på att man kan stoppa in drakar i kända konstverk och trycka resultatet på spelmattor och kortfickor. På bilden syns Whistler's Mother (James McNeill Whistlers målning, som egentligen heter Arrangement in Grey and Black: The Artist's Mother) med en drake i knäet ("dragonized" av Godfrey Escota). Tjusigt!

Sleeves 100:- (100-pack, Magic-size)
Spelmatta 160:- (61 x 35 cm, sydda kanter)

Dragonized Whistler's Mother  

Ultra-Pro MtG Album + 9-pocket pages

Förvara dina kort med stil

Denna rymliga pärm från Ultra-Pro är gjord med Magic-spelare i åtanke. Svart pärm av tålig, slät nylon med Magic-logotyp i guld på framsida och rygg. Plats för egen etikett på ryggen. 3-ringspärm (D-ring; rymmer extra många pärmblad) med 5 cm bred rygg. Passar vanliga 9-korts pärmblad.

Pärm 160:-

Pärmblad
10:- (4 st)
225:- (100-pack)

Fler tillbehör till kort- och brädspelaren finns här »

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Totoro och Ootori-sama

Totoro och Ootori-sama

Mjukdjur från Studio Ghiblis filmer. Gula Ootori-sama återfinns i filmen Spirited Away, som gäst i badhuset, och är 20 cm hög. Totoro kommer från filmen med samma namn. Den här blå medium-versionen bär på en påse som i filmen är fylld med ekollon. Höjd: 25 cm.

Totoro 440:-
Ootori-sama 230:-

 

Magic: the Gathering T-shirt - Nope

Som Magic-spelare kan det vara svårt att få fram rätt ord när motståndaren försöker sig på något dumt, som att vinna. Då kan den här t-shirten i 100% bomull passa. Peka bara på "Nope" och spela din kontring.
Tillverkad av Zavvi på licens från Wizards of the Coast.
Svart med tryck. Storlek XL.

230:-

Kika gärna på Seriebörsens övriga utbud av t-shirts med Magic-motiv!

Magic: the Gathering T-shirt - Nope

 
Eeyore Ladies T-shirt

I-or Ladies T-shirt (Disney)

Nalle Puh, Nasse och I-or har i sällskap av en vuxen Christopher Robin passerat revy på bio i höst. Denna t-shirt i 100% bomull visar dock inte filmens tilltufsade kramdjur, men väl den tecknade Disney-versionen av I-or. Han ser lite frånvarande ut, men vem gör inte det denna mörka årstid? Dammodell med insvängd midja.
Grå med tryck. Storlek M.

200:-

 

Asterix Mini Figures

Som tagna ur ett gammalt julalbum är dessa sju plastfigurer föreställande Asterix, Obelix, Majestix, Miraculix, Idefix, Lillfixa (ibland kallad Lillefix) och Troubadix. Figurerna är små, 4-10 cm höga, färdigmålade och redo att ge sig ut på nya äventyr (helst utan romare i närheten).
Tillverkade i tålig plast. Små delar - inte lämpliga för små barn.

100:-

Asterix Mini Figures

 
Serieoriginal - Spider-Man - Stan Lee

Serieoriginal - Spider-Man - Stan Lee

Stan Lee (född 28 december 1922, död 12 november 2018) hade en karriär som sträckte sig över sju decennier. Tillsammans med bland andra Jack Kirby och Steve Ditko skapade han mängder av välbekanta seriefigurer, som Spindelmannen, X-men, Iron Man, Doctor Strange och Thor. Han var med och stöpte om Marvel Comics på 1960-talet och skymtade alltid förbi i bakgrunden i alla Marvel-filmer.

Letar du julklapp till en Spindelmannen-älskare eller Stan Lee-fan kan denna seriestrip med Spider-Man signerad av Stan Lee passa bra. Komplett med ram, glas, passpartout och ett fotografi av Stan Lee. Bara att hänga upp på väggen (utom räckhåll för direkt solljus som får papper att gulna och färger att blekna).

4000:-

 

Hittade du inget intressant? Titta gärna igenom våra lagerlistor (gå längst upp på sidan och spana in menyn till vänster) för fler julklappsidéer!


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning