Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

meny

 

E-post

CARCASSONNE – grundspel & expansioner

« Tillbaka till sällskapsspelen

   

 

   
Carcassonne Big Box III


Carcassonne Big Box
Grundspelet + fyra expansioner
Skandinavisk utgåva

En stor låda Carcassonne för många timmars nöje! Denna specialbox innehåller grundspelet och fyra expansioner: Inns & Cathedrals, Traders & Builders, Wheel of Fortune och Hills & Sheep (Wheel of Fortune fungerar även som ett grundspel i sig). Du får även med floden (The River). Och som om det inte var nog följer det med träfigurer till spelare 7 och 8!
Alla expansioner har var sitt fack i lådan och är märkta för att man på ett enkelt sätt ska kunna separera dem när man har spelat klart.
Regler på svenska.
För 2–8 spelare, från 8 år.

580:-

 
 
       
Carcassonne


Carcassonne - grundspel

Ett brädspel (eller brickläggarspel) som blivit en klassiker. Lätt att lära sig, ingen omgång är den andra lik. Lägg ut brickor för att bygga städer, vägar och åkrar, ta poäng med dina strategiskt placerade trägubbar och hoppas att motståndarna inte får alla kloster!
Grundspelet innehåller flodbrickor som läggs ut först - välj om du ska bygga på en sida eller båda! Lådan innehåller även biskopen.
För 2–5 spelare, från 8 år.

250:- (på svenska)

 
 
       
 
Carcassonne expansion 1 Inns & Cathedrals
 


Carcassonne expansion 1
Inns & Cathedrals

Den första Carcassonne-expansionen innehåller 24 nya brickor. Få extra poäng för en stad med en katedral eller en väg med ett värdshus - men bara om den är färdigbyggd.
Innehåller trägubbar till en sjätte spelare.
För 2-6 spelare.
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska)

   
        upp
 
Carcassonne expansion 2 Traders & Builders
 


Carcassonne expansion 2
Traders & Builders

Den andra Carcassonne-expansionen ger dig nya möjligheter att få poäng. Lägg sista brickan i en stad (din eller en motståndares) för att få en resurs som kan ge bonuspoäng på slutet. Använd din nya byggarfigur för att få en extra omgång och snabbare bygga klart städer och vägar. Placera ut din gris så att den gör dina bönder mer värdefulla. 24 nya kluriga brickor ingår.
För 2-5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska)

   
         
 
Carcassonne expansion The Princess & the Dragon
 


Carcassonne expansion 3
The Princess & The Dragon

År 2005 kom denna fantasy-influerade Carcassonne-expansion. En stor drake härjar på landsbygden - kan du hålla den borta från dina trägubbar? Kanske skicka den mot en motståndare? Kan älvan skydda dina gubbar mot drakangrepp? Innehåller 24 nya brickor, en drake och en älva.
För 2-5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska) / slut

   
        upp
Carcassonne The Tower


Carcassonne expansion 4
The Tower

Bygg på höjden, ha trägubbar som agerar vaktposter i tornet och tillfångata dina motståndares gubbar och sätt dem i fängelse! Begär en lösensumma för fångarna eller byt fångar med en medspelare.
För 2–5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska) / slut

 
         
Carcassonne Abbey & Mayor


Carcassonne expansion 5
Abbey & Mayor

Täpp till de där retliga hålen i landskapet med ett stort kloster, eller ställ din borgmästare i en stad där vimplarnas antal avgör hur stor borgmästaren är. En flyttbar vagn och en permanent lada ingår också i expansionen, liksom många nya brickor.
För 2–5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska)

 
         
Carcassonne Count King and Robber


Carcassonne expansion 6
Count, King & Robber

En expansion som samlar flera små: King & Scout (sju brickor; två ger innehavaren poäng för längsta väg respektive största stad, fem är byggbrickor), The Count of Carcassonne (en figur som hjälper spelare ta över områden som kontrolleras av andra spelare), The River II (tolv brickor som bildar startområdet) samt Heretics & Shrines (hädare utmanar munkarna om värdefulla poäng).
För 2–5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

165:- (på engelska) / slut
(finns ej på svenska)

 
        upp
Carcassonne Bridges, Castles and Bazaars


Carcassonne expansion 8
Bridges, Castles and Bazaars

Broarna kan användas till att bygga en väg över ett fält, så du behöver inte längre vänta i evigheter på den rätta vägbiten.
Slotten är markörer som placeras på en 2-bitarsstad och tillåter slottsägaren att få poäng för nästa kompletta, angränsande grej (läs grymt stora stad).
Basarerna är en ny sorts bricka som en spelare kan använda för att auktionera ut brickor i utbyte mot poäng (jupp, man kan hamna på minuspoäng).
För 2–5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

120:- (på svenska) / slut

 
       
Carcassonne Bridges, Castles and Bazaars


Carcassonne expansion 9
Hills & Sheep

Bara i Carcassonne innebär får och kullar en hård kamp om tillvaron!
Brickor med kullsymbol på placeras ovanpå en befintlig bricka. Ställer du en följeslagare på den får du övertaget på det området, även om du och andra har lika många följeslagare där.
Fåraherdar kan bara ställas ut på fält. De hjälper till genom att du kan ställa ut fårtoken på fält som du expanderar. Fåren kan du sedan byta in mot poäng. Men se upp, det döljer sig två vargar bland fåren, och drar du en varg förlorar du alla får du har!
Expansionen innehåller även vingårdar. De ökar klostrets poäng med tre för varje vingård du lyckas placera intill klostret - men bara när klostret blir klart och ger poäng.
För 2–5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver grundspelet för att spela expansionen.

150:- (på engelska) / slut

 
         
 
Carcassonne The Phantom
 


Carcassonne miniexpansion
The Phantom / Meeples

En mini-expansion i form av en meeple-formad, genomskinlig ask med sex genomskinliga följeslagare i olika färger (en för varje spelare; grå spelare ska ha den lila). Fantomen kan placeras som en andra följeslagare på en och samma bricka. Om du till exempel lägger en stadsbricka med en fin vägbit kan du ställa en följeslagare i staden och placera fantomen på vägen! Blir vägen klar och du får upp fantomen på hand igen kan du använda den igen. Fantomen kan alltid användas för sig, som en vanlig följeslagare.
Asken kan finnas i olika färger.
För 2-5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver åtminstone ett av grundspelen för att spela miniexpansionen.

40:-

   
      upp
 
Carcassonne minis 1-6
 


Carcassonne minis

Miniexpansioner med åtta brickor och specialfigurer.
1 - Flygare - SLUTSÅLD
Välj om du vill ställa en följeslagare på flygare-brickan du lade eller om du vill försöka flyga till en närliggande bricka. Slå en specialtärning för att avgöra hur långt du flyger.
2 - Brev
Brevbrickorna (dras när man stannar på en mörk poängruta) ger antingen 2 poäng eller en av följande möjligheter: poäng för olika byggnationer; dra och lägga en ny bricka; få poäng för en följeslagare som återvänder till förrådet.
3 - Färjor - SLUTSÅLD
Färjebrickorna visar vägar som leder till en sjö med bryggor. Du lägger ut den, ställer ut en följeslagare och bestämmer sedan vilka två bryggor/vägar som binds ihop med en färja. Färjorna kan flyttas av andra om vissa villkor är uppfyllda.
4 - Guldgruvor - SLUTSÅLD
En gruvbricka läggs på normalt sätt, men den och en intilliggande bricka får en guldtacka på sig. Ingår tack-brickorna i ett färdigt bygge får de inblandade dela på tackorna, som är värda 1-4 poäng vid spelets slut.
5 - Magiker och häxa - SLUTSÅLD
Lägg dessa brickor som vanligt. Flytta magikern eller häxan. Magikern ger pluspoäng till en färdig byggnation, häxan ger minus. Ställ till sist ut en följeslagare om du vill.
6 - Banditer - SLUTSÅLD
Lägg en banditbricka som vanligt, ställ sedan din rövare bredvid någon annans följeslagare på poängbrädet. När den rör sig får rövarens ägare hälften så många poäng, och tar bort rövaren.

För 2-5 spelare (6 om du har expansion 1).
Du behöver åtminstone ett av grundspelen för att spela en av dessa miniexpansioner.

30:-/styck

 

 

Endast 2 finns i lager.

1, 3, 4, 5 och 6 är slut.

       
Carcassonne Amazonas


Carcassonne Amazonas
Engelsk utgåva

Upptäck Amazonas djungel!
Brickläggandet är detsamma, men miljön är helt annorlunda. Färdas längs Amazonfloden, upptäck nya djurarter och besök byar, ursprungsfolk och bifloder. Kajmaner och pirajor ger ofta poäng till de som färdats längst på floden. När brickorna är slut är spelet slut och de som kommit djupast in i djugeln på Amazonfloden får då bonuspoäng.
Ingår i serien Around the World.
För 2–5 spelare, från 8 år.

330:-

 
       
Carcassonne South Seas


Carcassonne South Seas
Engelsk utgåva

Handla med varor i Söderhavet!
Brickläggandet är detsamma, men miljön är helt annorlunda. Bygg öar, bryggor, handelsplatser och vattenområden med brickorna. Placera ut öbor (som kan vara bananplockare, snäcksamlare, fiskare eller handelsmän) och få varor (bananer, snäckor eller fisk) när en ö, en brygga, en handelsplats eller ett vattenområde blir klar/t. Varorna levererar du sedan till ett handelsskepp och får poäng.
Ingår i serien Around the World.
För 2–5 spelare, från 8 år.

250:-

upp
         

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning