Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


JULKLAPPSTIPS!
Bells

Det börjar bli dags att fundera på årets julklappar. Till din hjälp har Seriebörsen sammanställt en sida med nya och gamla butiksfavoriter. Sidan uppdaterad 2021-11-20.

OBS! Kan du inte besöka butiken bör du göra din beställning senast den 13 december för att ge posten en chans att leverera klapparna före jul! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Kika gärna på beställningsvillkoren. Observera att amerikanska serier kommer att prishöjas den 1 januari, från 10 kronor per dollar till 11 kronor.

P.S Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler julklappsidéer! D.S.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar

Professor Kalkyls konversationslexikon
Professor Kalkyls konversationslexikon - en hyllning till ett universalgeni

Seriealbumen om Tintin innehåller många minnesvärda figurer. En som hittills fått föga uppmärksamhet är professor Kalkyl: en briljant vetenskapsman och forskare, ett tankspritt geni som alltid har en pendel till hands och en uppfinnare av bland annat en miniubåt, en ultraljudsgenerator och en klädborstningsmaskin. Denne stillsamme man får nu strålkastarljuset på sig i en helt egen bok. Läs om professorns verkliga och fiktiva föregångare, hans uppfinningar och intresseområden, hans fascinerande personlighet och lomhördhet. Och vad är grejen med den där slagrutependeln, egentligen?
Författad av Albert Algoud; för den svenska utgåvan svarar författaren och översättaren Björn Wahlberg.
Inbunden med tygrygg, På svenska.

230:-

 

Lucky Luke 94: I bomullens land

Lucky Luke försöker ta semester i småstaden Nichevonada i Kansas. Men så snart han satt sig till rätta på saloonen dyker Daltons plötsligt upp, i sällskap med en svart sheriff från Mississippi, Bass Reeves. Det blir ett kärt återseende för Lucky Luke, för Bass är hans vän och mentor. Just som glasen ska höjas för att fira återföreningen dyker en advokat upp och tillkännager att Lucky Luke har ärvt en plantage och nu är en av de rikaste männen i Louisiana! Semesterfriden varade inte så länge...
Utgiven av Albumförlaget. Häftad. På svenska.

125:-

Lucky Luke 94: I bomullens land

 
Stranger Things

Stranger Things

Netflix-succén har blivit seriealbum! Samma blandning av nostalgiskt 80-tal och skräck genomsyrar serien och handlingen känns igen: tolvåringen Will Beyers försvinner efter en spelkväll med kompisarna i småstadsidyllen Hawkins. En mystisk flicka med rakat huvud dyker samtidigt upp och med hennes hjälp försöker Wills kompisar hitta honom. Vad de inte vet är att han hamnat i en annan dimension, en mörk spegelvärld där inget är sig likt. Skräckslagen försöker han överleva i the Upside Down. Men skräcken blir till fasa när han förstår vad som döljer sig i spegelvärlden.
På engelska.

The Other World (första albumet) 180:-

 

 

Blacksad: samlade äventyr

Antropomorfa djur innehar rollerna i denna hårdkokta deckare som utspelar sig i efterkrigstidens USA. Rasism, korruption och politiska skumraskaffärer hör till vardagen. Privatdetektiven John Blacksad försöker göra det rätta i en ond värld, oavsett om det gäller en mördad filmstjärna, en kidnappad liten flicka eller stulna atomhemligheter. Inte konstigt om många tycker att han sticker nosen i saker han borde haft vett att hålla sig undan. En sak är säker: Blacksad kommer att behöva alla sina nio liv i jakten på sanningen.
Blacksad är skapad av spanjorerna Juan Díaz Canales (text) och Juanjo Guarnido (bild). I den här samlingsvolymen ingår de fem första albumen från 2000–2013, samt ett par korta historier och ett kapitel med ett urval av Guarnidos skisser.
Utgiven av Cobolt förlag. Inbunden. På svenska.

500:-

Blacksad: samlade äventyr

 

Providence

Providence

Alan Moore fortsätter att utforska H. P. Lovecrafts Cthulhu-mytologi. Efter Neonomicon och The Courtyard slår han på stort i seriealbumet Providence, där han samarbetat med illustratören Jacen Burrows. I centrum står New York-baserade reportern Robert Black som vill bli författare. Året är 1919 och Roberts slumrande författardrömmar väcks till liv av några slumpartade möten med det ockulta. Han bestämmer sig för att ta ett sabbatsår från jobbet och söker upp mystiker och andra ockulta utövare för att se om deras utanförskap döljer något. Samtidigt börjar han plågas av mardrömmar som blir värre ju mer han får veta. Kommer jakten på inspiration att kosta honom förståndet?
En Lovecraft-älskare hittar många referenser till hans verk i Providence, som både är en skräckhistoria som står på egna ben och en hyllning till Cthulhu-mytologins skapare.
På engelska.

Providence Compendium (hela serien) 300:-

 

Tea Dragon Society

Katie O'Neill står bakom denna chamiga serie om smedlärlingen Greta som längtar efter att få gå i sin mamma smedens fotspår. Fast Greta tycker att svärd är gamla reliker som hör hemma i sagor, inte verkliga livet. Magi är också mossigt, förresten. Men när hon snubblar över en vilsen tedrake på torget får hon chansen att omvärdera sin livssyn. Hon blir bekant med de snälla tebutiksägarna Hesekiel och Erik som bildat The Tea Dragon Society. De lär henne den utdöende konsten att sköta om en tedrake, som hur man skördar tebladen som växer på dem. En spirande vänskap växer fram. Greta blir även vän med butiksägarnas blyga skyddsling Minette och ser hur tedrakarna berikar deras liv. Kan även Gretas liv bli rikare tack vare tedrakarna? Och hur smakar teet från tedrakarnas teblad egentligen?
Inbunden. På engelska.

180:-

Tea Dragon Society

 

 
 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

7 Wonders: Architects

7 Wonders: Architects

Som arkitekter i forntiden ska ni skapa var sitt underverk för att vinna evig ära och berömmelse. Det är en kamp mot klockan för att bygga inte bara ett underverk utan en civilisation. Samla resurser till underverket, utveckla militära muskler för att hantera konflikter, styr upp resurshanteringen och forska fram ny vetenskaplig kunskap för att få vinstpoäng och bli en del av världshistorien! Architects är snabbspelat med enkla regler och fungerar bra för brädspelsnybörjare. Till skillnad från 7 Wonders innehåller Architects ingen kortdrafting och mindre interaktion, men har många olika vägar till seger. Passar alla som vill ha lite mer strategi än vad Sushi Go och Exploding Kittens erbjuder.
Engelska regler. För 2-7 spelare från 8 år.

480:-

 

 

Meadow

Ge dig ut i naturen och försök se så många djur, fåglar och insekter som möjligt under din vandring! Beundra landskapet, gör upptäckter och låt nyfikenhet och tävlingslust guida dina steg. Samla kort och bygg upp en äng full med insekter, smågnagare, rovdjur och fåglar, men ju mer komplext ekosystem desto svårare att hitta fler arter. Om du lyckas uppnå målen med din vandring när resultaten läggs fram vid lägerelden kan du bli krönt till bästa naturskådare! Med begränsade valmöjligheter som krymper ju längre spelet pågår kräver Meadow framförhållning, planering och strategiskt tänkande. Samtidigt är det, liksom Everdell och Wingspan, ett visuellt väldigt tilltalande brädspel med akvareller som kortillustrationer. Som fungerar utmärkt på två spelare.
För 1–4 spelare från 10 år. Regler på engelska.

370:-

Meadow

 

The Queen's Gambit

The Queen's Gambit

Schack kräver god framförhållning, vilket Beth Harmon i Netflix-serien The Queen's Gambit lärde sig. Träna framförhållning och tänk flera drag före dina motståndare i det här brädspelet där schackpjäserna (brickor) på brädet ska fångas av en gambit-pjäs (en dam). Alla spelare har var sin gambit-pjäs, vars väg över schackbrädet styrs av tre nedåtvända kort. Varje kort visar en schackpjäs och gambit-pjäsen rör sig som pjäsen på det kort som vänds upp. Stannar gambit-pjäsen på en bricka fångas denna. Turerna (kortraden) planeras tre drag i förväg. Det svåra är att visualisera hur motspelarna kan komma att flytta sina gambit-pjäser och lägga nedåtvända kort som leder till de bästa brickorna! Olika brickor ger olika poäng och vinner gör den som har högst poäng när alla brickor fångats. Åtta olika startupplägg med olika startpositioner garanterar omspelbarhet och variation. En bonus är att du kan spela vanligt schack med bara brädet och brickorna.
Regler på svenska. För 2-4 spelare från 10år.

250:-

 

 

Exploding Minions

Rysk roulett med minioner! Precis det får man när man kombinerar Exploding Kittens med gula minioner och adderar en ny korttyp och bananer. Spelmekaniken är enkel: ni drar kort från en gemensam lek i tur och ordning tills någon drar en exploderande minion och förlorar. Boom! Men korten du drar kan fixa så du slipper explodera. Kika på kort innan du drar, tvinga motståndarna att dra flera kort på raken eller blanda om leken, till exempel. Eller så har du fått kort som kan hindra minion-explosionen, som en banan eller en brandpost. Men använd dem inte för tidigt! Ju fler kort som dras desto större risk att dra en minion. Som exploderar. Kaboom!
Regler på engelska.
För 2–6 spelare, från 8 år.

290:-

Exploding Minions

 

Zombie Kidz Evolution

Zombie Kidz Evolution

Zombie Kidz Evolution är ett legacy-spel för yngre, där hemliga utmaningar dyker upp under spelets gång. Spelet börjar i skolan (var annars?) där zombies plötsligt dyker upp vid skolans ingångar och börjar hasa runt i korridorer och klassrum. Er uppgift är att låsa ingångarna så att inga fler zombies kan ta sig in. För att ta er till ingångarna måste ni undvika eller ta kål på de zombisar som är i vägen. Ni blir duktigare under spelets gång och kan utföra specialuppdrag, samla troféer och öppna hemliga kuvert som innehåller nya utmaningar, men även nya förmågor och hjältar. Blir zombisarna för många har ni förlorat. Lyckas ni låsa alla fyra ingångarna (var är vaktmästaren egentligen?) har ni vunnit!
Svensk utgåva. Samarbetsspel för 2-4 spelare från 7 år.

210:-

 

Ubongo 3D

Gnugga geniknölarna och träna ditt spatiala tänkande i jul! Placera tredimensionella pusselbitar så de passar perfekt på ett pusselkort. Men bara just de bitar som avbildas, och inte högre än två lager. Under tidspress. När rundan börjar vänder ni på ett timglas och den som placerat bitarna bäst när tiden är ute belönas med färgglada ädelstenar. Spelaren med den mest värdefulla stensamlingen vid spelets slut vinner!
Varje pusselkort har en lättare sida och en svårare sida med flera pussel på varje sida, totalt 671 pussel i fyra svårighetsgrader. Variationen gör att Ubongo 3D passar både nybörjare och mer erfarna spelare och fungerar för alla fingerfärdiga familjemedlemmar.
Enkla regler på engelska. För 1-4 spelare från 8 år.

280:-

Ubongo 3D

 

Star Trek Tri-Dimensional Chess Set

Star Trek Tri-Dimensional Chess Set

Den ultimata julklappen till spelnörden som tror sig ha allt? Det här tredimensionella schackspelet såg dagens ljus på 1960-talet i tv-serien Star Trek: The Original Series. Senast det syntes på skärmen var det Sheldon och Leonard i The Big Bang Theory som höll i pjäserna. Nu kan även du ge bort lite välbehövlig hjärngymnastik och låta denna unika konstruktion pryda någons soffbord! Hela 33,5 cm högt och 16 cm brett består det av två vanliga uppsättningar schackpjäser i stiliserad design och sju akrylbräden på en stadig metallbas prydd av Starship Duty-märket (Command Division).
Regler på engelska. För 2 spelare från 10 år.

2021:-

 

Ticket to Ride: Europe - 15th anniversary edition

Klassiska familjespelet Ticket to Ride: Europe firar 15 år med en fantastisk utgåva med extra allt. Vad sägs om 50% större karta med nytt utseende? Vackert illustrerade vagnskort? Detaljerade vagnar, 50% större och förvarade i matchande plåtaskar? Dessutom får du alla tågbiljetter som hittills publicerats, och allt kommer i en tjusig låda. Reglerna är desamma: du ska samla biljetter, muta in tågsträckor, samla poäng och undvika kostsamma tunnlar. Tågstationer gör att du kan använda en linje som en motståndare har byggt, utan att lyfta ett finger. Men varje oanvänd station är värd poäng i slutet, så använd dina resurser klokt!
Regler på engelska. För 2-5 spelare från 8 år.

1000:-

Kika gärna på Seriebörsens Ticket to Ride-sida för fler julklappstips!

Ticket to Ride: Europe - 15th anniversary edition

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Flesh and Blood TCG

Flesh and Blood TCG

Samlarkortspel (trading card game - TCG) utvecklat av spelare för spelare! Från starten på Nya Zeeland 2019 har Flesh and Blood trots pandemin spritt sig över världen och ökat exponentiellt i popularlitet för varje nytt set. Med tanke på att Flesh and Blood spelas fysiskt med kort i matcher mellan två spelare är dess framgång under pandemin desto mer anmärkningsvärd. Fokus i kortspelet ligger på hjältar, och valet av hjälte styr bland annat vilka kort med vapen och utrustning du kan ha i din lek. Hjältarna drabbar sedan samman på spelplanen och påverkar olika saker i spelet med sina förmågor, vapen och utrustning. Läs mer och lär dig spela på Flesh and Bloods officiella sajt!
Engelska regler. För 2 spelare från 12 år.

Tales of Aria blitz deck (40 kort) 130:-
Booster (olika sorter) 40:-

Hela Flesh and Blood-utbudet finns på kortspelssidan!

 

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta samlarkortspelet har hängt med sedan 1993.
Till den senaste expansionen Innistrad: Crimson Vow finns spelvänliga draft boosters (småpaket) med 15 blandade kort, samlarvänliga set boosters (småpaket) som är kul att öppna, samt Bundle med 8 set boosters, 40 basicländer, en livräknare (spindown d20), en kortlåda plus ett glittrigt promokort.
Småpaket till de senaste expansionerna finns alltid i lager, liksom olika bundles, specialpaket och färdiga lekar. Se boostersidan för aktuellt utbud!

Draft booster 40:- (3 för 110:-)
Set booster 50:-
Bundle 420:-

Magic: the Gathering  

Magic: the Gathering Prerelease Packs

Magic: the Gathering prerelease packs

När en ny Magic-expansion släpps kan man veckan innan spela prerelease-turnering med de nya korten. Varje spelare får ett prerelease pack som innehåller 6 boosters och ett glitterkort (rare eller mythic rare) samt en 20-sidig spindown-livtärning. Av dessa kort (plus basicländer) ska det bli en 40-kortslek.
På grund av pandemin har Seriebörsen bara hållit ett fåtal små prereleaser och har fått ett gäng prerelease packs över. Perfekt för den som vill prova på formatet hemma vid köksbordet!

Nya set med bonus:
Innistrad: Crimson Vow prerelease pack 300:- (bonus: 2 set boosters)
Innistrad: Midnight Hunt prerelease pack 300:- (bonus: 2 set boosters)

Prissänkta äldre set utan bonus:
Adventures in the Forgotten Realms prerelease pack 200:-
Zendikar Rising prerelease pack 200:-

 

Magic: the Gathering collector boosters

Collector boosters innehåller 15 Magic-kort med fokus på full art, extended art, showcase frames och foil. Bling, kort sagt. I de här specialpaketen kan du också hitta kortversioner som inte går att hitta i vanliga draft boosters. Målgruppen är personer som gillar att både samla snygga Magic-kort och spela med dem. Ha några plastfickor nära till hands när du öppnar paketet!

Innistrad: Crimson Vow collector booster 240:-
Innistrad: Midnight Hunt collector booster 240:-
Äldre set finns även – se boostersidan för aktuellt utbud!

Magic: the Gathering Collector Boosters

 

YuGiOh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! är fortfarande ett av de populäraste samlarkortspelen och har aktiva spelare både online och offline. En del söker sig till butiken för att spela på onsdagar, till exempel. För den som vill börja spela eller bygga vidare på någon favoritlek har Seriebörsen har ett litet men högaktuellt utbud av färdiga lekar, boosterpaket och specialutgåvor i lager. På kortspelssidan finns allt vi har inne just nu. Där informerar vi även om kommande turneringar.
Just nu får du special-promokort när du handlar, ett kort för varje spenderad tvåhundring!

Burst of Destiny booster 40:- (3 för 110:-
Ancient Guardians (med collector's rares) booster 40:-
Egyptian God Deck: Obelisk the Tormentor structure deck 110:-
Egyptian God Deck: Slifer the Sky Dragon structure deck 110:-
Yugi's Legendary Decks (tre lekar: Exodia, Dark Magician och gadgets) 300:-

 

Marvel Champions: the Card Game

Har du någonsin drömt om att bli en superhjälte och oskadliggöra hot mot mänskligheten? Nu har du chansen! I detta kortspel måste spelarna samarbeta för att besegra skurkar och göra planeten till en tryggare plats. Läs mer på tillverkaren Fantasy Flight Games webbsajt.
I grundspelet kan du välja mellan att spela Iron Man, Captain Marvel, Spider-Man, Black Panther och She-Hulk, som alla har olika förmågor och knep. Lägg till ytterligare hjältar via Hero Packs eller ge dina superhjältar fler utmaningar med Scenario Packs. För erfarna spelare finns Campaign Expansions med en rad sammanhängande äventyr och allt farligare skurkar. Vilken superhjälte är du?

Marvel Champions Core Set 590:-
Hero Pack 180:-
Scenario Pack 220:-
Campaign Expansion från 410;.

Marvel Champions: the Card Game

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Totoro temuggar

My Neighbor Totoro - japanska temuggar med motiv

Japanska temuggar (utan öra) i tungt stengods som kan hålla både varm och kall dryck, dock inte samtidigt. De kommer i två storlekar med motiv från japanska anime-klassikern My Neighbor Totoro. Den större muggen (11,5 cm hög, 8 cm bred) rymmer 4 dl dryck och är prydd med Totoro med och utan paraply i olika storlekar och poser. Den mindre muggen (10,5 cm hög, 7,5 cm bred) rymmer 3 dl dryck och är dekorerad med välbekanta figurer och ting, med förklaring på både japanska och engelska.
Officiella Studio Ghibli-muggar, tillverkade i Japan. Går att köra i mikrovågsugn.

Stor mugg 360:-
Liten mugg 300:-

Fler Totoro-prylar finns här!

 

Junji Ito basebollkeps

Skräck i alla former - film, manga och tv-serier för att nämna några - är populärt just nu. En verklig skräckmästare är japanen Junji Ito vars mangavolymer säljer slut på nolltid. Ett sätt att visa sin uppskattning för mästaren Ito är att bära den här basebollkepsen. Passar visserligen bättre på sommaren än mitt i vintern, men lägg till en hoodie så håller man sig varm. Kepsen har Junji Ito Collection broderat i vitt på den svarta kullen och mangapaneler pryder den röda skärmen. Justerbar storlek. Material: bomull/polyestermix. Officiell licensierad produkt.

210:-

Junji Ito basebollkeps

 

RPG Dice Set – obsidian – Greifenfels

Rollspelstärningar i obsidian – Greifenfels

Det sägs att man aldrig kan få för många tärningar och ett exklusivt tärningsset sitter aldrig fel för en spelledare eller rollspelare. Det här rollspelssetet har sju olika tärningar: fyrsidig, sexsidig, åttasidig, två tiosidiga (ental och tiotal), tolvsidig och tjugosidig. Tärningarna är tillverkade av halvädelstenen/mineralet obsidian som i naturlig form är kolsvart och blankt. Varje tärning har blästrats för att skapa en matt finish som kontrasterar fint mot de blanksvarta siffrorna. Tärningarna ligger i en lackad trälåda med guldfärgade beslag och varje tärning har sitt eget fack för att inte få repor eller nagg. Lådan pryds av Greifenfels guldlogotyp på ovansidan.

960:-

Kika även på sidan med speltillbehör och rollspelssidan för inspiration!

 

Donald Duck vattenflaska med skruvkork

För att komma ihåg att dricka ordentligt med vatten kan det underlätta om man har en snygg vattenflaska som är lätt att bära med sig. Den här flaskan är 22 cm hög, 6 cm bred och gjord i slagtålig och livsmedelssäker Tritan-plast. Skruvkorken är gjord i rostfritt stål. Dekoren ger en fascinerande inblick i hur Disney-studion arbetade förr i tiden: tecknade Kalle Anka-huvuden från ett cleanup model sheet från 1941 som visar Kalles olika sinneslägen och detaljer, framtagna för att ge tecknarna riktlinjer att följa i sitt arbete. Retrokänslan är stark hos den här flaskan! Rymmer 8 dl vatten eller annan kall dryck (ej lämplig för varma drycker, mikro eller diskmaskin). Officiell produkt tillverkad på licens från Disney.

100:-

Donald Duck Water Bottle Vintage

 

Pokémon Ultra Ball replica

Pokémon Ultra Ball replica with case

Så nära en pokéboll du kan komma i verkliga livet! Denna högkvalitativa pokeboll är helgjuten i metall, väger 291 gram och är målad med flera lager högglansig lackfärg som ger ytan djup och lyster. Inbyggd teknologi styr ljussättningen: går du nära bollen börjar knappen lysa, och tar du upp den lyser knappen intensivt. Enkeltryck på knappen startar ett ljusspel, med dubbeltryck växlar ljuset mellan vitt, rött och grönt. Förvara din ultraboll i den medföljande asken – när du öppnar locket lyser insidan upp – eller använd den medföljande stålringen för att visa upp bollen bredvid asken. Ett unikt samlarobjekt! Begränsad, numrerad utgåva. Diameter 7,5 cm. Batterier ingår. Officiellt licensierad produkt godkänd av The Pokémon Company International.

Note: This Poké Ball must never be thrown. This Poké Ball is not a toy – it is a collector’s display piece, designed for display only. It has a premium finish, is made of heavy die cast metal and should be handled with care. Throwing the Poké Ball will damage it and may injure someone.

1200:-

 

RWBY Ruby Rose staty

Hon påminner lite om Rödluvan och är i likhet med sagofiguren en monsterdödare, men där upphör likheterna. Ruby Rose är den tonåriga huvudfiguren i den populära anime-influerade webbserien RWBY som 2019 även blev en mangainspirerad serie. RWBY utspelar sig i världen Remnant där ungdomar tränas till att bli jägare och skydda världen mot monster kallade Grimm. Statyn kommer med Rubys favoritvapen Crescent Rose (High-Caliber Sniper-Scythe) som hon har tillverkat själv. Statyn är 17 cm hög och kommer med en genomskinlig basplatta, redo att visas upp.

540:-

RWBY Ruby Rose Statue

 
     

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning