Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   

Speltillbehör Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


PRESENTTIPS!

Känner du någon som fyller år? Har du något att fira? Här finner du förslag på ett antal unika presenter och glassiga gåvor som även passar den som tror sig ha allt. Ge bort något oväntat den här gången!

I listan nedan finns både serier och spel blandat. Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler presentidéer - särskilt sidan med prylar! Skulle du inte hitta något passande finns det presentkort att köpa i butiken.

OBS! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Se beställningsvillkoren. Dollarkursen kan variera, vilket påverkar priserna. Sidan uppdaterad 2022-08-16.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Franka 1: Draktänderna

Franka 1: Draktänderna

Mysterier och brott är vardagsmat för privatdetektiven Franka, en smart och orädd ung kvinna som bor i Amsterdam. Hon skapades av Henk Kuijpers 1974 och ett antal album har sett dagens ljus sedan dess. Draktänderna är en tjockare volym som samlar två album, Draktänderna och Tordönsdrakens undergång. Tillsammans bildar de ett längre äventyr som tar Franka från hemmabasen Amsterdam, via London och Venedig till själva Drakbergets ö i Sydkinesiska sjön. Volymen innehåller även ett bonuskapitel med bakgrundsmaterial från Henk Kuijpers privata gömmor.
Utgiven av Cobolt förlag. Inbunden. På svenska.

250:-

 

Champignac 2: Patient A

Efter händelserna i första albumet om greve de Champignacs ungdom, Enigma, arbetar greven nu som kodknäckare i Bletchley Park utanför London. En natt avlyssnar man ett krypterat meddelande som kommer från ett par forskarvänner. Det är bön om hjälp med att fly från Tyskland. Greven ger sig i väg till Berlin med två vänner, Blair och Black. Falska identiteter tar dem djupt in i fiendeland på ett äventyr som blir allt farligare med varje upptäckt de gör. Kemi, fysik och ingenjörskonst blir till skrämmande vapen i händerna på Adolf Hitler och hans hantlangare. Och vem är den mystiske Patient A egentligen?
Utgiven av Cobolt förlag. Inbunden. På svenska.

200:-

Champignac 2 - Patient A

 
Umbrella Academy

The Umbrella Academy

En väldigt annorlunda superhjälteserie, skapad av Gerard Way och Gabriel Bá redan 2007, och omvandlad till tv-serie av Netflix 2019. Den börjar med en oförklarlig världsomspännande händelse: 43 extraordinära barn föds av kvinnor som inte visat några tecken på att vara gravida. Sju av dessa barn adopteras av excentriske miljonären Reginald Hargreeves. Varför? För att rädda världen. Under hans vakande öga bildar barnen The Umbrella Academy och använder sina bisarra superkrafter i kampen mot ondskan. Den här dysfunktionella familjen fungerar dock allt sämre och till sist går alla sina skilda vägar. Nio år senare måste de nu vuxna barnen återförenas när Hargreeves oväntat dör och en familjemedlem visar sig ha blivit en superskurk. Kan de rädda världen den här gången?

Apocalypse Suite (första albumet) 198:-

 

Anomaly

Serien Anomaly, skapad av Skip Brittenham och Brian Haberlin, utspelar sig i en framtid där företag styr mänsklighetens öde, militären har makten och utforskandet av nya planeter är en ursäkt för att förslava de intelligenta varelser som lever där. Bara ett fåtal idealister vill närma sig andra kulturer i fredliga syften. Eller har de andra baktankar? Temat är kampen mellan gott och ont, överlevnad på en främmande planet och utmaningen i att förena olika viljor och visioner.
Anomaly är en helt unik läsupplevelse i form av en gigantisk seriebok (graphic novel), 42 x 30 centimeter stor med hårda pärmar och 370 sidor lång. Alla sidor är ursnyggt målade i CGI-stil och boken är interaktiv via en AR-app. Seriemediet när det är som bäst, helt enkelt!
Inbunden. På engelska.

750:-

Anomaly: The Rubicon (del 2) 550:-

Anomaly
 

 
The Department of Truth

The Department of Truth

Cole Turner har studerat konspirationsteorier hela livet, men är helt oförberedd på att få veta att alla är sanna. Fejkade månlandningar, omständigheterna kring mordet på John F. Kennedy, jorden är platt, allt. Han upptäcker detta när en hemlig organisation, The Department of Truth, vill rekrytera honom till kampen mot de skadliga konspirationsteorierna. Verkligheten förvrids när tillräckligt många tror på något, hur galet det än må vara, och The Department of Truth måste hanterar följderna. Men vilken mörk hemlighet ruvar organisationen på? Och vad är sant och vad är påhitt? Serien är skapad av James Tynion IV och Martin Simmonds. På engelska.

The End of the World (första albumet) 110:-

 

Fire Power

Skaparen av The Walking Dead, Robert Kirkman, tar sig an asiatisk stridskonst, munkar och en mans sökande efter sanningen i serien Fire Power, tecknad av Chris Samnee. En episk berättelse med fantasy-inslag om föräldralöse Owen Johnson som länge har sökt sanningen om sitt ursprung. Sökandet tar honom till i ett isolerat kloster i ett avlägset hörn av Himalaya. Han lyckas imponera på mästare Wei Lun med sin stridskonst och får stanna för att träna och studera. Han får höra om den bortglömda konsten att kasta eldklot, fire power, som munkarna tror behövs inom kort för att rädda världen. Kan Owen bli den förste på över tusen år att bemästra tekniken och få veta sanningen om sina föräldrar innan det är för sent? På engelska.

Volume 1: Prelude 110:-

Fire Power
 

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Curators

Curators: Collector Conundrum

Skapat av östgötar! Som kuratorer ska ni rädda var sitt mossigt museum och attrahera besökare för att vinna den åtråvärda titeln Årets museum. Vägen dit kräver att du anställer personal, bygger nya avdelningar och samlar intressanta artefakter att ställa ut. De anställda representeras av fem dubbelsidiga brickor per spelare som avgör vilka handingar en spelare har tillgång till. Du väljer en handling och vänder på brickan så en ny handling dyker upp. Fast finns det två likadana handlingar uppvända kan du välja båda och vända båda brickorna. Med hjälp av handlingarna bygger du nya avdelningar, gräver upp nya artefakter, köper artefakter från auktionshus, restaurerar artefakter, ställer ut dem och attraherar besökare som ger intäkter till nya inköp. Vinstpoäng får du genom att uppfylla kontrakt om att låna objekt från andra museer. Kontrakten kräver att ditt museum har avdelningar i ett visst mönster och i vissa färger för att ge vinstpoäng vid spelets slut. Så har du vad som krävs för att skapa Årets museum?
Regler på engelska.
För 1-4 spelare från 12 år.

420:-

Ersätt brickorna som representerar de anställda med 20 slitstarka pokerchip! 250:-

 

Boss Monster: The Dungeon Building Card Game

"Build the ultimate side-scrolling dungeon!" Boss Monster är inspirerat av gamla videospel/datorspel/dataspel/tv-spel med horisontell spelyta och en boss i slutet av grottan. Ni bygger var sin grotta, ett rum i taget, samtidigt. Grottan ska locka till sig intet ont anande hjältar som ni kan ... öh ... "oskadliggöra". Först till tio själar vinner, så det gäller att bygga den mest lockande grottan med flest skatter! Men se upp, för ju attraktivare grotta, desto mindre dödlig för hjältar, och du förlorar om din boss tar fem skada. Dessutom kan du och motståndarna kasta trollformler på varandra. Och olika hjältar lockas av olika skatter. Så vem blir herre på täppan?
Regler på engelska.
För 2-4 spelare från 12 år.

270:-

Boss Monster: The Dungeon Building Card Game

 

Love Letter

Love Letter

Livet vid hovet kan vara fullt av intriger och att få ett kärleksbrev till rätt mottagare kräver en hel del list. Kan du ta hjälp av hovets andra aktörer och få ditt kärleksbrev levererat till prinsessan? Med bara nio rollfigurer fördelade på 21 kort går en spelomgång fort. Reglerna är dessutom enkla: alla börjar med ett kort på handen, för att sedan dra ett kort och spela ett kort. Varje kort har en effekt som påverkar andra spelare på olika sätt, och olika rollfigurer förekommer olika ofta i kortleken. Så spela dina kort strategiskt och håll noga koll på vad andra har spelat!
Nyutgåva från Z-Man Games med nya illustrationer.
Regler på svenska. För 2-6 spelare från 8 år.

120:-

Finns även i en Star Wars-variant kallad Jabba's Palace för 160:-.

 

Shogi

Shogi är den japanska motsvarigheten till det västerländska schackspelet. Det spelas på ett bräde med 9 x 9 rektangulära rutor och målet är att fånga motståndarens kung. Det finns två stora skillnader jämfört med schack. I shogi kan inte bara bönder utan nästan alla pjäser promoveras när de når de tre sista raderna. Dessutom får den som slår en av motståndarens pjäser upp den på handen och kan sätta in den i spel på sin sida i stället för att utföra ett normalt drag. Därför kan ett parti ta mycket längre tid än ett vanligt schackparti, eftersom fler pjäser finns kvar sent i spelet. Remi är dock sällsynt, eftersom slutspelet går snabbt med många sätt att anfalla och göra motståndaren matt.
Regler på engelska.
För 2 spelare från 12 år.

420:-

Shogi

 

Wingspan

Wingspan

Fågelskådare, ornitologer, forskare och samlare - alla är ni fågelentusiaster som vill upptäcka och locka till er de bästa fåglarna till era naturskyddsområden. Varje fågel ger dig olika möjligheter att utveckla dina habitat genom att skaffa mat eller lägga ägg, vilket kan locka dit fler fåglar för dig att upptäcka. Spelet innehåller hundratals fågelarter och tilltalar både inbitna spelare och de som spelar mer sällan. Ett sätt att komma igång snabbt eller introducera nya spelare till Wingspan medföljer (Swift-Start Promo Pack).
Regler på engelska (kan ibland finnas på svenska).
För 1-5 spelare från 10 år.

620:-

 

Magic Maze

En trollkarl, en krigare, en alv och en dvärg blir rånade på allt utom kläderna de bär. Hur ska de nu gå på äventyr? De behöver ny utrustning! Den lokala Magic Maze-shoppinggallerian (utformad som en labyrint, naturligtvis) har utrustning. Den har även nitiska sääkerhetsvakter. Så de måste kartlägga gallerian, hitta allas favoritbutiker, norpa det de behöver och hitta utgången. Lätt som en plätt! Eller? Magic Maze är ett spel i realtid där ni måste samarbeta. Varje spelare kan få vilken hjälte som helst att göra en spelar-specifik sak: röra sig, åka hiss, utforska ett område, osv. Ni får bara kommunicera under korta perioder, sedan får ni inte ge några ledtrådar till varandra. Ett timglas mäter ut tiden, och tvekar ni att agera väcker ni säkerhetsvakternas misstänksamhet och åker fast.
Regler på svenska.
För 1-8 spelare från 8 år.

290:-

Magic Maze

 

Ski Tour Biathlon

Ski Tour Biathlon

Skidskytte på vardagsrumsbordet! En Norrköpingskille står bakom detta brädspel som låter dig uppleva spänningen under en skidskyttetävling, både i skidspåret och på skjutvallen. Skidspåret går att bygga på många olika sätt och ger spelomgångarna olika utmaningar. Du spelar som en av fem nationer som alla har olika förutsättningar och kräver olika taktik. Så valla skidorna, positionera dig rätt i spåret och vänta på rätt tillfälle att sätta in en stöt. Men tänk på att inte ta ut dig för mycket, för ju mer andfådd du blir, desto svårare får du att träffa målen (färre tärningar!) när det är dags att visa sig pricksäker på skjutvallen. Den som lyckas balansera strategi, uthållighet och skytte på bästa sätt vinner!
Regler på engelska.
För 2-5 spelare från 10 år.

420:-

 

 

Merchants Cove

Ni ska som handlare i kuststaden Merchants Cove tillgodose era kunders behov och samla på er rikedomar för att vinna. Varje handlare (eller rollfigur) har en egen, unik spelplan med egen spelmekanik och egna tillbehör. Samtidigt jagar alla handlare vinstgivande kunder från skeppen som lägger till. Alkemisten, kaptenen, tidsresenären (!) och smeden konkurrerar med varandra om att locka till sig kunder, påverka efterfrågan på varor och säkra stöd från de fyra gillena. Ska du effektivisera varuproduktionen eller garantera att en perfekt kund kommer till din butik? Anställ lokala förmågor för att få fördelar, eller ta genvägar genom att hyra mindre nogräknade individer. Det senare alternativet kan dock bli kostsamt om någon får nys om det... Efter tre dagars intensiv kommers avgår den rikaste spelaren med segern! Förlorade du kan du välja en annan rollfigur att prova lyckan med nästa gång.
Regler på engelska.
Asymmetriskt strategispel för 1-4 spelare från 12 år.

660:-

Lägg till extra spelare med ecpansionerna The Oracle och The Dragon Rancher!

Merchants Cove

 

Everdell

Everdell

Det har skrivits mycket om hur visuellt vackert det här spelet är, men låt inte det lura dig. Bakom fasaden döljer sig ett utmärkt och komplext brädspel. Premissen är enkel: som ledare för en grupp djur i Everdell-dalen ger du dig av när vintermörkret är som tätast för att under det kommande året skapa en helt ny bosättning, bortom Everfrost och Bellsong. Men det är inget litet åtagande att skapa en helt ny stad. Du har byggnader att uppföra, nykomlingar att bli bekant med och tillställningar att ordna, och varje komponent i ditt stadsbygge påverkar de andra. Genom att placera arbetare och spela ut kort bygger du en dynamisk stad som erbjuder många sätt att vinna på. Det övergripande målet är att skapa en så vacker och välfungerande stad som möjigt för att få flest vinstpoäng när året är till ända. Kan du få din stad att blomstra innan vintermånen stiger på himlen?
Regler på engelska.
För 1-4 spelare från 12 år.

730:-

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Pokémon

Pokémon har fascinerat flera generationer, både på tv, i kortspelsform och genom appen Pokémon Go. Intresset för kortspelet är stort och vi har för det mesta boosterpaket, spelklara lekar och fullmatade boxar och tins i lager. Se Seriebörsens kortspelssida för det aktuella sortimentet!

Boosterpaket från 55:-
Box med boosters och ett glitterkort från 320:-
Elite Trainer Box med 10 boosters, energikort med mera från 560:-

Pokémon TCG  

Yu-Gi-Oh! trading card game

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! håller ställningarna som ett av de populäraste samlarkortspelen. Seriebörsen har alltid några bra färdiga lekar och flera sorters boosterpaket i lager. Ibland finns även special-lådor med bosterpaket och glitterkort och kanske en spelmatta. Se kortspelssidan för det aktuella utbudet!

På bilden:
Cyber Strike: spelklar lek (110:-) baserad på Cyber Dragons och Cyberdarks, så precis som Zane Truesdale i senare säsonger av Yu-Gi-Oh! GX kan du spela både drakar och maskiner på en gång!
Spelklara nybörjarvänliga lekar (Egyptian God Decks): Slifer the Sky Dragon (110:-) och Obelisk the Tormentor (110:-).
Booster packs: The Grand Creators (40:-), Battle of Chaos (40:-), Dimension Force (40:-) och Legendary Duelists: Duels in the Deep (20:-).

 

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta samlarkortspelet.
Till de senaste expansionerna finns olika sorters boosters, färdiga lekar och presentpaket i olika former. För spelaren finns draft boosters och färdiga lekar, för kortsamlaren finns det set och collector boosters och för nybörjaren finns det starter kit och kilovara.
Se boostersidan för aktuellt utbud!

Booster från 40:-
Spelklar commander-lek från 480:-
Ett kilo Magic-kort (commons; inga basic lands) 150:-

Magic: the Gathering

 

Transformers TCG

Transformers Trading Card Game

Transformers som förvandlas! Extra stora kort! Nu kan favoriterna Bumblebee och Optimus Prime slåss på din sida i kortspelet Transformers TCG. Bygg team med olika transformers (extra stora, dubbelsidiga character cards; 40 olika finns) och förstärk dem med din battle deck som innehåller kort med Actions och Upgrades. Ligger du risigt till? Förvandla din robot genom att vända upp kortets andra sida, som har andra spelvärden. Ett genomtänkt kortspel som står på egna ben.
Samlarkortspel för två personer från Hasbro och Wizards of the Coast.

Autobots Starter Set 160:-
Boosters (olika set) 40:-

 

Flesh and Blood Trading Card Game

Utkämpa fantastiska dueller med en kompis! Det här relativt nya samlarkortspelet är utvecklat av spelare för spelare. Det såg dagens ljus på Nya Zeeland 2019 och har sedan spritt sig över världen. Flesh and Blood har en unik spelmekanik och snygg design. Din lek byggs kring en hjälte som du föreser med förmågor och lämplig utrustning. Kom igång att spela med en Blitz Deck och bygg på med olika boosters. Se kortspelssidan för det aktuella utbudet!

Blitz Deck (40 kort) 130:-
Booster Pack (15 kort) 40:-

Läs mer och lär dig spela på Flesh and Bloods officiella sajt.

Flesh and Blood Trading Card Game

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

My Neighbor Totoro - Japansk handduk med motiv (Studio Ghibli)

My Neighbor Totoro - Japansk handduk med motiv (Studio Ghibli)

Mindre japansk handduk i tjock frotté. Motiv från My Neighbor Totoro. Storlek 25 x 25 cm, perfekt som gästhandduk. 100% bomull. Officiell Studio Ghibli-handduk, tillverkad i Japan.

110:-

 

Pokémon Psyduck (Cyduck) T-shirt (Heroes Inc.)

Kortärmad ljusgrå t-shirt i 100% bomull med tryck på framsidan: Psyduck (eller Cyduck...) i en klassisk pose - förvirrad med huvudvärk. Storlek M eller L.

220:-

Pokémon Psyduck (Cyduck) T-shirt (Heroes Inc.)

 

Star Trek: the Original Series - army builder figure set

Star Trek: the Original Series - army builder figure set (Nanoforce/Fourth Castle Brands)

Tolv rollfigurer från den klassiska första Star Trek-serien ingår i denna samlingsbox. Figurerna är gjutna i blå, röd och gul plast, och i paketet finns bland annat Kirk, Spock, McKoy, en klingon och en romulan (klicka på bilden för att se alla tolv). Figurerna är 2" höga (ca 5 cm) och som bonus följer det med en 4" stor modell av U.S.S.Enterprise NCC-1701.

290:-

 

My Neighbor Totoro Mini Figure (Studio Ghibli)

En presentidé till den som gillar filmen My Neighbor Totoro (??????? - Tonari no Totoro). I en färgglad kartong gömmer sig en liten Totoro-figur (5 cm hög). Vilken figur man får är en överraskning, och det finns sex olika att samla på - de fem på bilden plus en hemlig figur.
Officiell Stugio Ghibli-produkt, tillverkad i Japan.

160:-

My Neighbor Totoro Mini Figure (Studio Ghibli)

 
Yu-Gi-Oh! Exodia Art Banner - Konami

Yu-Gi-Oh! Exodia Art Banner – Konami

Tygbanner med YuGiOh-motiv: Exodia the Forbidden One. Motivet är tryckt på mesh-tyg i fyrfärg. Bannern är enkel att hänga upp i den medföljande snodden, som är fäst i en smal trästång som håller tyget sträckt. Storlek 75 x 100 cm.

200:-
 

Basebollkeps – Junji Ito (Heroes Inc.)

Du som vill visa hur mycket du gillar skräckmästaren Junji Itos verk kan bära den här basebollkepsen som har svart kulle och mangapaneler på den röda skärmen. Justerbar storlek. Material: bomull/polyestermix. Officiellt licensierad produkt.

210:-

Basebollkeps - Junji Ito (Heroes Inc.)

 

 

Fler prylar, t-shirts och originalseriekonst hittar du på stuff-sidan!

   

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning