Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   

meny

 

E-post

7 Wonders – grundspel & expansioner

« Tillbaka till sällskapsspelen

           
7 Wonders (second edition)


7 Wonders
(second edition)
grundspel

Världens mest prisbelönta spel har fått en ansiktslyftning med denna utgåva hösten 2020. Större underverk, tydligare kortdesign och några justeringar i mekaniken har gjort ett bra spel ännu bättre!
Styr en av Antikens sju mäktigaste städer! Samla resurser, skapa handelsvägar, befäst din militära position, utveckla din stad och bygg ett underverk som lämnar avtryck i världshistorien. 7 Wonders spelas under tre tidsåldrar med tre olika kortlekar. Varje spelare får sju kort, väljer ett och lämnar resterande kort till spelaren bredvid (man byter håll mellan tidsåldrarna). De valda korten avslöjas och spelas, varpå nästa kort väljs och resten lämnas till spelaren bredvid. När alla har sex kort framför sig är det dags för nästa tidsålder. Spelmekaniken innebär att varje omgång tar cirka 30 minuter, oavsett antal spelare.
Vägen till vinst kan se olika ut från en omgång till en annan och eftersom de valda korten spelas direkt påverkar dina val dina grannars möjligheter, och tvärtom.
För 3–7 spelare.

480:- (engelska regler)
480:- (svenska regler)


7 Wonders Duel (2-spelarsvariant)

7 Wonders Architects (fristående variant)

         
7 Wonders: Cities (second edition)

7 Wonders: Cities
(second edition)
expansion

Den här expansionen innehåller en ny sorts stadsrelaterade kort som ökar interaktionen mellan spelarna. Dessutom blir det möjligt att skuldsätta sig eller utöva diplomati. Expansionen innehåller även två nya underverk och flera nya skrån, och lägger till regler för att spela i lag med två eller tre spelare. Cities ökar speltiden lite på grund av fler kort, större komplexitet och fler beslut, och tar cirka 40 minuter att spela.
Du behöver ett grundspel (7 Wonders second edition) för att kunna använda expansionen.
För 3–7 spelare.

270:- (svenska regler)

 
         
7 Wonders: Leaders (second edition)

7 Wonders: Leaders
(second edition)
expansion

Den här expansionen innehåller två nya underverk och en ny sorts kort: ledare. Dessa kända och okända personer som levde under antiken ger olika fördelar när de spelas ut. Expansionen innehåller 49 ledarkort, inklusive de som tidigare ingick i expansionerna Cities och Armada, samt de som fanns i Leaders Anniversary Pack. Ledarkorten får dig att prova nya strategier, då du innan spelet drar igång får fyra ledarkort och sedan spelar ut en av dessa ledare i början av varje tidsålder.
Du behöver ett grundspel (7 Wonders second edition) för att kunna använda expansionen.
För 3–7 spelare.

270:- (svenska eller engelska regler)

 
         
7 Wonders: Armada (second edition)

7 Wonders: Armada
(second edition)
expansion

Den här expansionen tar dig ut på havet! Bygg skepp på ditt skeppsvarv, sätt segel, utforska fjärran öar och handla med avlägsna städer. Alla kontakter är inte fredliga, så tänk på att rusta din flotta för sjökrigföring. Expansionen innehåller även ett antal nya tidsålderskort och ett nytt underverk som ger stor variation till grundspelet (och alla andra expansioner om du äger dem). Regler för att spela i lag om två eller tre spelare medföljer.
Du behöver ett grundspel (7 Wonders second edition) för att kunna använda expansionen.
För 3–7 spelare.

330:- (svenska eller engelska regler)

 
       
7 Wonders: Edifice (second edition)

7 Wonders: Edifice
(first/second edition)
expansion

Den här expansionen ger dig och dina motståndare möjligheten att konstruera gemensamma byggnader - tillsammans. Fullbordas byggnaden får alla en belöning. Det är frivilligt att delta i konstruktionen, men om byggnaden inte blir klar straffas alla som inte deltagit! Expansionen innehåller även två nya underverk. Kartago kan användas i vilken omgång av 7 Wonders som helst, medan Ur endast kan användas med den här expansionen.
Du behöver ett 7 Wonders-grundspel (första eller andra utgåvan spelar ingen roll) för att kunna använda Edifice.
För 3–7 spelare.

270:- (svenska regler)

 
 
       
7 Wonders: Wonder Pack

7 Wonders: Catan
(expansion - first edition)

Den här mini-expansionen innehåller ett nytt underverk: Catan och allt du behöver för att använda det (dubbelsidigt bräde och kort). Denna expansion är en hyllning till det som av många anses vara ett av de första moderna brädspelen: Settlers of Catan (heter numera endast Catan) som skapades av Klaus Teuber 1995.
Du behöver ett grundspel för att kunna använda expansionen.
För 2–7 spelare.

100:- Sänkt pris! 60:-

 
       
7 Wonders Duel

7 Wonders Duel
(fristående tvåspelarsvariant)

Samma dynamiska spel som i 7 Wonders, fast utformat för att passa enbart två spelare.
Spelarna ska leda sin civilisation genom tre tidsåldrar och bygga en stad med underverk och byggnader (tidsålderskort). Underverken väljs först växelvis, totalt fyra per spelare. Sedan placeras korten till den aktuella tidsåldern på bordet i ett visst mönster med varannan rad uppvänd och varannan nedvänd. Aktiv spelare väljer ett kort bland de uppvända och spelar det direkt. Ett nedvänt kort vänds upp när korten som täckt det har valts. När sista tidsålderskortet har valts slutar tidsåldern och nästa inleds.
Det finns tre sätt att vinna. Två avslutar spelet direkt: militär övermakt (konfliktpjäsen når fram till motståndarens stad) och vetenskaplig överlägsenhet (en spelare innehar kort eller tokens med sex av de sju vetenskapssymbolerna). Händer inget av dessa två innan tredje tidsåldern tar slut vinner spelaren med flest vinstpoäng.
För 2 spelare.

290:- (regler på svenska)

 
         
7 Wonders Duel: Pantheon

7 Wonders Duel: Pantheon
(expansion till den fristående tvåspelarsvarianten)

Den här expansionen lägger till gudar från flera olika antika civilisationer, bland annat grekiska och egyptiska. Varje gud kan hjälpa dig eller hindra din motståndare. Samla mytologi- och offertokens under första och andra tidsåldern för att under andra och tredje tidsåldern åkalla en gud eller gudinna (i stället för att välja ett tidsålderskort). Expansionen innehåller även tempel som ger vinstpoäng samt två nya underverk.
Du behöver ett exemplar av 7 Wonders Duel för att kunna använda expansionen.
För 2 spelare.

160:- (regler på svenska eller engelska)

 
         
7 Wonders Duel: Pantheon

7 Wonders Duel: Agora
(expansion till den fristående tvåspelarsvarianten)

Den här expansionen lägger till ett nytt bräde: senaten. Försök att kontrollera senatens olika kammare för att få fördelar, eller ta hjälp av konspiratörer som kan ställa allt på ända. Förbered konspirationer (ny korttyp), som statskupp eller sabotage. Eller vinn genom att ha det politiska övertaget (nytt vinstvillkor). Med Agora blir duellen mer komplex, överraskande och intensiv!
Expansionen innehåller även två nya underverk.
Du behöver ett exemplar av 7 Wonders Duel för att kunna använda expansionen.
För 2 spelare.

250:- (regler på engelska)

 
       
7 Wonders Duel

7 Wonders Architects
(fristående variant)

Samma dynamiska spel som i 7 Wonders, fast mer snabbspelat med enklare regler.
Spelarna ska bygga klart ett underverk för att bli ledare för nationen och vinna. Det finns många resurser att samla och många olika vägar till seger.
För 2-7 spelare.

480:- (regler på svenska eller engelska)

 
         

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning