Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   

meny

 

E-post

Dominion – grundspel & expansioner

« Tillbaka till sällskapsspelen

           
Dominion 2nd edition


Dominion 2nd edition
(grundspel)

Du har planer för ditt kungadöme, det ska bli ett storslaget rike, du tänker utvidga. Men flera andra monarker har samma planer, det blir kapplöpning och kamp om begränsade resurser. Du måste hyra undersåtar, resa byggnader, piffa upp slottet och fylla skattkistorna.
Gillar du samlarkortspel är det här spelet för dig, likaså om du gillar taktik och resurshantering. Spiel des Jahres 2009.
I denna utgåva är sex Kingdom cards utbytta mot nya och ett sjunde har tillkommit (som tidigare var blankt).
Innehåller 500 kort.
För 2–4 spelare.

480:-


 
       
Dominion: Intrigue


Dominion: Intrigue 2nd Edition
(expansion)

Nya kungadömen, nya skatter och vinstkort. Intrigmakarna makar intriger, för det är vad du gör i alla fall. Smider planer. Konspirerar. En förbipasserande uppassare muttrar att äggen ligger på tallriken. Du bläddrar förtvivlat i din kodbok tills du inser att han menade att frukosten var redo. Utmärkt. Allting fortskrider enligt planerna.
Intrigue är en expansion till Dominion.
I denna utgåva är sex Kingdom cards utbytta mot nya och ett sjunde har tillkommit (som tidigare var blankt), samtidigt som alla base cards har tagits bort.
Innehåller 300 kort.
För 2–6 spelare (du behöver grundspelet).

480:-


Dominion: Intrigue
Update Pack
För dig som har Intrigue 1st edition.

160:-

 
      upp
Dominion: Seaside 2nd Edition

Dominion: Seaside 2nd edition
(expansion)

Allt du begär är ett skepp och en ledstjärna. Och någon som vet hur man styr. Du fick tag i några floder till slut och de ledde till havet, till farliga, piratfyllda vatten, så du skickar råttfyllda skepp för att etablera handel med avlägsna hamnar. Men först måste du skaffa några öar, vilket verkar gå bra, infödingarna ropar fredsrop och ger dig spjut och giftpilar innan du ens är nära nog att ta emot dem med pompa och ståt som seden bjuder. Hamnarna är snart dina och sedan gäller det att hitta fler floder. En vacker dag är alla floder dina.
Seaside är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
I denna utgåva har det tillkommit nio nya typer av Kingdom cards, samtidigt som metallmynten har tagits bort.
För 2–4 spelare.

440:-


Dominion: Seaside
Update Pack
För dig som har Seaside 1st edition.

160:-

 
       
Dominion: Prosperity

Dominion: Prosperity 2nd edition
(expansion)

Pengar. Källan till allt gott, och allt ont. Erövra domäner med stil!
Prosperity är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2–4 spelare.

490:-

 
         
Dominion: Hinterlands

Dominion: Hinterlands
(expansion)

Ditt rike börjar kännas litet. Du sneglar åt fjärran länder, där de äter pannkakor och inte våfflor, där de bär fel antal skjortor och inte ens har ett ord för blicken två personer ger varandra när de hoppas att den andre ska göra det som behöver göras men de inte vill göra själva. Sådana länder, typ. Temat här är kort som gör något så snart du köpt eller erhållit dem.
Hinterlands är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare.

440:- / slut

upp
         
Dominion: Dark Ages

Dominion: Dark Ages
(expansion)

Tiderna är svåra. Du har flyttat från slottet till en ravin. Du gillade ändå inte slottet. Det blev alltid plundrat, och aldrig på dagtid. Ravinen är härlig. Du kan slänga skräp precis överallt. På lediga stunder har du börjat tigga. En briljant idé i teorin, men inte i praktiken eftersom ingen har några pengar. Du sköter ditt i lugn och ro, och så plötsligt dyker pesten upp, eller barbarer, eller dyslexi, och allt du kan göra är att hålla hårt i skräpet medan stormen blåser över. Innerst inne vet du att du kommer att klara dig bra, eller åtminstone lite bättre än alla andra.
Temat är skräp och uppgradering. Kort gör något när du slänger dem. Kort bryr sig om det som slängs. Kort uppgraderar sig själva eller andra kort.
Dark Ages är en expansion till är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare.

460:- / tas hem på beställning

 
         
Dominion: Guilds & Cornucopia

Dominion: Guilds & Cornucopia
(expansion)

Guilds: Jobb är inne. Plöja fält är sååå ute. Alla du känner går med i skrån, lär sig yrken och putsar på mästerverk. De enda som plöjer numera är de som gör det för att det är ironiskt. Vilken tur att skråväsendet täcker allt - ironiskt plöjande, slakt, bak, ljusstöpning, skotillverkning, ostproduktion, ostdestruktion. Är kontroll över stenhuggarna nyckeln till världsherravälde? Hantera sten så skickligt att världen darrar under dina fötter!

Cornucopia: Hösten är här med skördefester, överflöd och doften av rökt hö! Den här expansionen belönar den som satsar på variation, både i lekbygge och i spel.

Guilds & Cornucopia är två expansioner i en låda och fungerar till Dominion. Kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare.

480:- / tas hem på beställning

 
         
Dominion: Adventures

Dominion: Adventures
(expansion)

Livet är antingen ett stort äventyr eller ingenting alls. Du är osäker på vilket, men har åtminstone minskat valmöjligheterna. Tyvärr är livserfarenhet svårt att byta mot varor och tjänster, så du vill ge dig av och skapa dig ett rikare liv. Men vart du än vänder dig - norr, söder, öst och väst - har länderna redan blivit plundrade på lycka och annat livsnödvändigt, som pengar. Du har hört rykten om en femte riktning där rikedomarna ligger behändigt travade i högar. Du har plockat fram ditt svärd och din frukt- och nöt-mix som gått i arv från farfar. Du har rekryterat rekryter och lejt hejdukar. Du har polerat din rustning. Du har satt upp en skylt: Ute på Äventyr. Sedan sätter du upp en ny skylt: Varning för hunden, ifall någon skulle få några idéer.
Sådärja. Du är redo.
Du svingar dig upp i sadeln och sätter av i galopp. Rekryter och hejdukar svär och springer efter. Låt jakten på äventyr, rikedomar och Dominion-vinster börja!
Adventures är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare.

480:-

upp
         
Dominion: Empires

Dominion: Empires
(expansion)

Världen är stor och ditt kungadöme har blivit ett imperium - och du en kejsare. Därmed får du bästa stolen och döpa en sallad. Att vara kejsare är inte lätt. Stiga upp i ottan, tända den heliga lågan, sitta i möte i timmar för att fastställa varför den heliga lågan inte förblir tänd. Ibland tar dina arméer över en kontinent och var ska du ha den? Risken att bli mördad är stor, så du har en typ som smakar på maten och en typ som får ta alla knivhugg innan de når dig. Men det är trots allt ett superjobb som du inte byter bort för allt land i världen - som du ändå äger största delen av.
I Empires finns det kort du kan köpa nu och betala senare, högar med två olika kort i och Landmarks som ger dig nya sätt att få poäng.
Empires är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare.

520:- / tas hem på beställning

 
         
Dominion: Nocturne

Dominion: Nocturne
(expansion)

Du har alltid varit en nattmänniska, och på sistone har du funderat på att bli vampyr. Fördelar: du åldras inte, du slipper se dig själv i speglar och om någon ber dig göra något kan du förvandla dig till en fladdermus och säga "tyvärr, jag är en fladdermus". Fast det finns säkert nackdelar också. Och vad hände med statyn på torget som vaknade till liv och nu hoppar runt som barflicka, för sockeln följde med? Eller smeden, som vid fullmåne blir en varulv och vid halvmåne en chihuahua? Ta ett djupt andetag och känn nattluften väcka dina andar till liv!
Nocturne innehåller nya korttyper. Night cards som spelas i Night-fasen (efter Buy), Fate cards (ger Boons) och Doom cards (ger Hexes). Dessutom finns det kort med en Heirloom på som stökar till resurstillgången.
Nocturne är en expansion till Dominion (1st & 2nd edition) och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2–4 spelare (du behöver grundspelet).

480:-

 
         
Dominion: Renaissance

Dominion: Renaissance
(expansion)

Vilken fantastisk tid renässansen är! Konsten har revolutionerats genom påhitt som "perspektiv" och "finansiering". En bild brukade vara värd typ ett dussin ord, men de här nya bilderna drar iväg mot hundra. Minst. Oljemålningarna är nu så realistiska att du hyr en porträttmålare som får måla av dig varje morgon, så du vet att håret ser bra ut. Byster har också blivit bättre och slutar inte vid axlarna utan går ända ner till marken. Vetenskapen gör också framsteg; all vidskepelse är som bortblåst, nu vet man exakt hur många iglar man ska applicera vid olika krämpor. Din klocka och kalender visar rätt, +/- en timme/vecka. Din läkare läker sig själv och din frisör klipper sitt eget hår. Detta är sannerligen en guldålder.
Renaissance innehåller tokens som låter dig spara mynt och handlingar till senare, Projects som ger förmågor och Artifacts som ni kan slåss om.
Renaissance är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare (du behöver grundspelet).

480:-

upp
         
Dominion: Menagerie

Dominion: Menagerie
(expansion)

Bli herre på täppan! Med djur! Du kan lära dig massor av djur! Hur man spottar riktigt långt. Vilket gräs som smakar bäst. Massor av fakta. Bäst att vara som en elefant och minnas allt. Och vara rädd för möss. Hästar är också skräckinjagande, så innan du lär dig leda en häst till vatten kan du börja med hundar. De kastar åtminstone inte av dig när du rider dem. Men ditt menageri börjar inte bra, du har bara en get, två råttor och den där typen som rådde dig att starta ett menageri. Plus några kameler. Minns du talesättet om kameler och nålsöga? Rent larv, de kan inte sy för fem öre. Men du har en sköldpadda. Fast den kan hålla andan längre än någon förblir intresserad. Men vänta bara, snart är djurens rike ditt!
Menagerie innehåller hästar som låter dig spara drag till senare, förvisningsmattor dit kort kan förvisas och senare räddas ifrån och Ways som ger handlingar ett alternativ.
Menagerie är en expansion till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare (du behöver grundspelet).

480:-

upp
         
Dominion: Allies

Dominion: Allies
(expansion)

Dags att fira! Dansa på gatan! Rid hästar genom danssalongerna! Du har äntligen ingått en allians med barbarerna i norr, och i stället för gator fyllda med blod är de nu fyllda med, eh, det vanliga och nu struntar vi i vad gatorna är fulla med för poängen här är FRED. Naturligtvis var förhandlingarna svåra. Barbarerna är trots allt barbarer, de har ingen femsekundersregel och spretar med fel finger när de dricker te. Men inget ont som inte har något gott med sig! Du har fått skallar att dricka mjöd ur och kryddor som tar bort eftersmaken (av skallen, inte mjödet). Och de har i sin tur fått saker från dig: gafflar, speglar, byxor. Win-win! Och nu när det här fördraget är avklarat kan du bearbeta andra grannar. Snart är alla dina allierade!
Allies innehåller allierade (nähä!) som gör dig tjänster och delar upp korthögar som du kan rotera.
Allies är en expansion (#14) till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare (du behöver grundspelet).

490:- / slut

upp
       
Dominion: Plunder

Dominion: Plunder
(expansion)

På andra sidan havet har de massor av prylar. Och de är så mycket bättre än dina prylar. Hantverk. Hög kvalitet. Glansigare. Tiaror, kronor, diadem, hattar och högvis med prylar. Du vill ha dem. Du vill ha ett bekymmerslöst liv och är beredd att jobba hårt för det, så du har samlat ihop ett gäng salta sjöbjörnar, plus en riktig surkart och en bitter guldfisk. Ni hissar segel. Sjön är en sträng läromästare men en bra kock om man gillar salt mat. Snart kommer ni att anfalla handelsfartyg och ta deras skatter. Men den riktiga skatten är alla fina minnen du skapar.
Plunder innehåller 500 nya kort varav 40 är Kingdom-kort. Treasures, Durations och Events finns också. Somliga kort ger dig Loot, och andra kort kan påverka korthögar.
Plunder är en expansion (#15) till Dominion och kan kombineras med alla andra expansioner du råkar äga.
För 2-4 spelare (du behöver grundspelet).

570:-

upp
         
Dominion Base Cards

Dominion: Base Cards
(tillbehör)

Grundkort (250 stycken) att användas som ersättningskort till ett grundspel eller med en expansion som ett grundspel eller för att utvidga grundspelet till 6 spelare.
För 2-4 spelare (2-6 om du redan äger grundspelet).

210:- / slut

 
         

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning